Liderul socialiștilor, cercetat penal pentru finanțare ilegală a PSRM. Bătrîncea: „Un cadou de Anul Nou”

571
0

Secretarul executiv al Partidului Socialiștilor (PSRM), Vlad Batrîncea, este cercetat penal pentru finanțare ilegală a PSRM. Vicepreședintele Parlamentului a recunoscut că a primit citație la Procuratura Anticorupție (PA), chiar în timpul ultimei ședințe a Legislativului.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„…Am primit o „invitație  de sărbătoare” din partea Procuraturii chiar în timpul ședinței Parlamentului. Coincidență? Nu cred. Nu este prima dată când deputații PSRM sunt intenționat chemați la procuratură în momentul în care ar trebui să participe în Parlament la dezbateri pe marginea unor proiecte și chestiuni importante”, a scris Bătrîncea pe pagina sa de socializare.

Potrivit lui, în acest fel, a fost împiedicat să țină un discurs din partea fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor la încheierea sesiunii de toamnă 2022 în calitatea sa de vicepreședinte al Parlamentului.

Amintim că, joi, 29 decembrie, deputații BCS au anunțat că boicotează ședința Legislativului invocând că niciun proiect al opoziției nu este acceptat pe ordinea de zi. În replică, legislatorii PAS au acuzat socialiștii de „ipocrizie”, spunând că motivul real al lipsei lor este sărbătoarea corporativă la sfârșit de an.

„Reprezentanții PAS, cunoscând cauza reală a evenimentelor, s-au grăbit totuși să declare că socialiștii ar fi mers la o petrecere corporativă de Revelion. În așa caz, în calitate de Alaverdî, drept replică la acest „cadou” de Anul Nou, le doresc colegilor mei „buni” de la PAS ca anul viitor să-l petreacă la „corporative” de genul celor la care sunt eu cu echipa. Or, ei au mai multe temeiuri pentru asta decât noi”, a mai menționat Bătrîncea.

Precizăm că liderul socialiștilor este cercetat pentru „acceptarea cu bună știință a finanțării partidului politic sau a concurentului electoral din partea unui grup criminal organizat sau a unei organizații (asociații) criminale”.

În baza unui alt articol invocat în citația procurorilor, Bătrîncea mai este cercetat pentru „falsificarea rapoartelor privind gestiunea financiară a partidelor politice și/sau a rapoartelor privind finanțarea campaniilor electorale în intenția de a substitui sau a ascunde identitatea donatorilor, volumul mijloacelor acumulate ori destinația sau volumul mijloacelor utilizate”.

„Junele kominternist Vladik Bătrîncea ne informează, cu lacrimi socialiste (rusești) în ochi, că ieri a primit o „invitație de sărbătoare” la Procuratura Anticorupție (PA). Păcat că abia ieri și nu cu ani buni în urmă”, a comentat situația fostul deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Iurie Reniță.

Fostul legislator sugerează că nu doar Bătrîncea și fostul său șef de partid se fac responsabili pentru „finanțarea ilegală a PSRM”.

„Să fii secretar executiv la PSRM, când partidul era finanțat masiv de la Moscova, ba prin Bahamas, ba direct prin „kulioace”, ba prin intermediul ambasadei ruse la Chișinău și să o faci pe „mortul în popușoi” că nu cunoști nimic despre finanțări ilegale, e ca și cum ar trebui să-l credem că este inocent și neprihănit, mai ales, după ce a fost și pe muntele Athos. Exact ca și despre ex-președinta PSRM Zinaida Greceanîi, evlaviosul Corneliu Furculiță, „gigantul gândirii juridice” Vasile Bolea și alți ortaci socialiști, prinși de PA cu „pufușor pe botișor”.  Dacă la acest sfârșit de an Vladik a fost „în ospeție” la PA, anul viitor ar trebui deja să admire harta “Velikoi Rossiskoi Imperii/Marelui Imperiu Rus” în celula de la nr.13, alături de mentorul său, consacratul kuliokar Dodon, marele nostalgic (tocmai se usucă!) după imperiul sovietic”, a comentat Reniță pe pagina sa de socializare.

 

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE