Retrospectivă// Cățelul Kremlinului

905
0

În condițiile scăderii popularității PSRM și a lui Igor Dodon, Ilan Șor a devenit favoritul Kremlinului în Republica Moldova.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Neglijat odinioară de Kremlin pentru implicarea sa în furtul miliardului, Ilan Șor a devenit subit un reprezentant al Moscovei în Republica Moldova. În septembrie 2022, deputații Partidului Șor, Reghina Apostolova și Petru Jardan, care nu mai participau de luni bune la ședințele Parlamentului de la Chișinău, au fost invitați în capitala Federației Ruse pentru a discuta despre importul gazelor în Republica Moldova și despre posibilitatea ridicării embargoului rusesc pentru produsele agricole moldovenești.

S-a ajuns să se discute chiar despre posibilitatea de a exporta gaze rusești în raionul Orhei la un preț mai mic decât cel național. Până la urmă, toate aceste încercări au eșuat din cauza dificultăților tehnice.

În plus, Moscova a permis unor exportatori de fructe din raionul Orhei să își vândă produsele pe piația rusească. În perioada în care Șor și-a adus pe bani protestatari la Chișinău, plătind câte 2.000 de lei pentru 24 de ore de ședere în cort, Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse a criticat Chișinăul pentru pretinse presiuni asupra opoziției.

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT