Mii de copii au participat la Campania „Să citim împreună!”

667
0

Campania Națională de promovare a lecturii „Să citim împreună!”, inițiată de Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, construiește numeroase și trainice punți între cei care scriu, ilustrează, editează cărți și cei care le citesc. Cea de-a XI-a ediție a Campaniei „Să citim împreună!”, desfășurată în 2022, a fost una dintre cele mai reușite, s-a menționat la Conferința de bilanț organizată și găzduită de Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” (BNC). Au vorbit Lilia Tcaci, director al BNC „Ion Creangă”, Maria Harea, colaborator al BNC „Ion Creangă”, Olga Stanciu, director al Editurii Prut Internațional. 

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În decursul anului curent, au avut loc întâlniri, discuții, recitaluri, prezentări teatralizate, expoziții de desene, manifestări de promovare a cărților „Pâine de la iepure” de Iulian Filip și „Trei zile cu Zuza” de Irina Nechit, cu ilustrații de Teodora Vasiliu. Ambele cărți au apărut la Editura Prut Internațional.

La campania „Să citim împreună!” din acest an au participat 311 biblioteci din 22 de raioane ale Republicii Moldova. În total, au fost organizate 5496 de activități, în colaborare cu licee, gimnazii, școli, primării, consilii raionale.

Serbarea de la finalul campaniei a impresionat prin creativitatea, implicarea, entuziasmul copiilor, profesorilor, bibliotecarilor invitați. Spectatorii au urmărit scenete inspirate din cărțile „Pâine de la iepure” și „Trei zile cu Zuza”, prezentate de elevi din Chișinău, Orhei și din satele Cruglic, r. Criuleni, Coșernița, r. Florești, precum și o reprezentație a Teatrului „Ghioceii” din satul Mingir, r. Hâncești. Elevi de la Școala de Arte din satul Cruglic, raionul Criuleni, au interpretat colinde, urături și obiceiul „Căprița”. Fiecare participant a primit diplome din partea BNC „Ion Creangă” și Cartea-Surpriză „Radu, Bunica și câinele Bumbu” de Spiridon Vangheli.

Diana Bălan

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE