Mii de copii au participat la Campania „Să citim împreună!”

335
0

Campania Națională de promovare a lecturii „Să citim împreună!”, inițiată de Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, construiește numeroase și trainice punți între cei care scriu, ilustrează, editează cărți și cei care le citesc. Cea de-a XI-a ediție a Campaniei „Să citim împreună!”, desfășurată în 2022, a fost una dintre cele mai reușite, s-a menționat la Conferința de bilanț organizată și găzduită de Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” (BNC). Au vorbit Lilia Tcaci, director al BNC „Ion Creangă”, Maria Harea, colaborator al BNC „Ion Creangă”, Olga Stanciu, director al Editurii Prut Internațional. 

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

În decursul anului curent, au avut loc întâlniri, discuții, recitaluri, prezentări teatralizate, expoziții de desene, manifestări de promovare a cărților „Pâine de la iepure” de Iulian Filip și „Trei zile cu Zuza” de Irina Nechit, cu ilustrații de Teodora Vasiliu. Ambele cărți au apărut la Editura Prut Internațional.

La campania „Să citim împreună!” din acest an au participat 311 biblioteci din 22 de raioane ale Republicii Moldova. În total, au fost organizate 5496 de activități, în colaborare cu licee, gimnazii, școli, primării, consilii raionale.

Serbarea de la finalul campaniei a impresionat prin creativitatea, implicarea, entuziasmul copiilor, profesorilor, bibliotecarilor invitați. Spectatorii au urmărit scenete inspirate din cărțile „Pâine de la iepure” și „Trei zile cu Zuza”, prezentate de elevi din Chișinău, Orhei și din satele Cruglic, r. Criuleni, Coșernița, r. Florești, precum și o reprezentație a Teatrului „Ghioceii” din satul Mingir, r. Hâncești. Elevi de la Școala de Arte din satul Cruglic, raionul Criuleni, au interpretat colinde, urături și obiceiul „Căprița”. Fiecare participant a primit diplome din partea BNC „Ion Creangă” și Cartea-Surpriză „Radu, Bunica și câinele Bumbu” de Spiridon Vangheli.

Diana Bălan

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT