Fugarul Șor ar fi rămas cu toate conturile blocate în Israel. Șor: „o mârșăvie puturoasă…”

569
0
Sursa foto: Replica Media

Deputatul fugar, Ilan Șor, care se ascunde de justiția moldovenească în Israel, ar fi rămas cu toate conturile sale bancare blocate în această țară. Informația a fost confirmată de ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„În cadrul dialogului pe care îl avem cu autoritățile statului Israel, am fost informați că conturile lui Ilan Șor în Israel au fost blocate. Decizia autorităților statului Israel a fost luată urmare sancțiunilor impuse de către SUA și pe baza intervenției autorităților Republicii Moldova pe lângă autoritățile statului Israel”, a comunicat Litvinenco prin intermediul paginii sale sociale.

Ulterior, a urmat o ieșire nervoasă a penalului Șor, care a calificat aceste informații drept o „mârșăvie puturoasă”, invocând faptul că el nu are conturi în Israel.

„Toată presa, care suge de la țâța Maiei Sandu, a difuzat generos o minciună… Nu am și nici nu am avut conturi în Israel. Deci, ați tirajat un fals, o mârșăvie puturoasă, spre plăcerea nasului stricat al lui Igor Grosu și al altor adulatori de rahat. E suficient să vă dea indicații Litvinenco, cel care a coordonat din toaletă alegerea șefei Procuraturii Anticorupție? Ministru de toaletă, presă de toaletă, guvernare de toaletă!”, s-a declanșat condamnatul Ilan Șor pe pagina sa de socializare.

Reamintim că, la începutul lunii decembrie, Ilan Șor, liderul partidului care-i poartă numele,  a încăput pe lista de sancțiuni a Marii Britanii alături de oligarhul fugar, fostul lider al democraților, Vlad Plahotniuc. Guvernul de la Londra anunța că toate bunurile deținute de cei doi pe teritoriul Regatului au fost înghețate. La sfârșitul lunii octombrie, cei doi fusese incluși și în lista de sancțiuni a SUA.

Mai precizăm că deputatul fugar Ilan Șor se ascunde în Israel, acolo unde și-s găsit refugiu după ce a fost condamnat în Republica Moldova la 7,5 ani de închisoare, fiind găsit vinovat în dosarul furtul miliardului. Autoritățile de la Chișinău au solicitat extrădarea acestuia.

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE