Turneul Internațional de lupte libere Pro Team Cup 2022, rezervat copiilor (a.n. 2008-2009, 2010-2012 și 2013-2014), s-a desfășurat la mijlocul lunii decembrie curent, în sala sportivă din orașul Cahul. La aceste competiții au participat aproximativ 350 de copii din Ucraina, România, Grecia, Bulgaria și Republica Moldova. Organizatorul principal al întrecerilor a fost Clubul sportiv Pro Team Cup, în frunte cu președintele acestuia Leonid Iacupov, fiind susținut de agenții economici „Galadent Prim”, „Stâna Baciului”, „Top Construct” și Primăria orașului Cahul.
Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.
SUSȚINETurneu de valoare internațională
La deschiderea oficială a evenimentului sportiv au fost prezenți: Tatiana Romaniuc, viceprimarul de Cahul; Adrian Galaju, consilier raional; Anatol Guidea, antrenorul federal al Federației de Lupte din Republica Moldova; Sergiu Busuioc, președintele Federației de Luptă Națională „Trânta”; Mihai Maxim, antrenor la Școala Sportivă din Orhei; alți invitați de onoare.
Vom sublinia în mod deosebit faptul că sportivii, antrenorii și arbitrii participanți la concursul internațional au rămas cu amintiri frumoase și cu emoții pozitive de pe urma derulării competițiilor. Campionii și premianții au intrat în posesia de cupe, diplome, medalii, cadouri de preț și premii în bani. De asemenea, au fost nominalizați trei luptători care au fost premiați cu câte 2000 de lei de fiecare: pentru locul I (N. Avram, Cahul), locul II (A. Covalschi, România) și locul III (M. Konstandinos, Grecia). Ulterior lor li s-au înmânat cupe la Gala de premiere a sportivilor.
Leonid Iacupov – antrenor de perspectivă
Vom remarca că președintele Clubul sportiv Pro Team Cup, Leonid Iacupov, este un tânăr antrenor de mare perspectivă, un sportiv înflăcărat și un om de afaceri de succes. Pe scurt, o personalitate talentată care își educă cu grijă și dăruire de sine discipolii.
„Copiii sunt cei care mă motivează să fiu perseverent și mai puternic. În trecut am practicat și eu luptele libere la Școala Sportivă din orașul Orhei, antrenorul meu fiind Mihai Maxim. Apoi am studiat la Pitești (România). Actualmente activez la Cahul, în acest oraș frumos, cu copii talentați. Din 2017 aici a fost deschisă secția de lupte libere, iar învățăceii noștri participă la diferite competiții, turnee din țară și de peste hotarele ei, de unde ne întoarcem cu rezultate notabile. Le mulțumesc mult pentru participare antrenorilor, arbitrilor, secretarului principal al concursului, Maxim Gâlcă, moderatorilor Ilie Chirtoacă și Sergiu Busuioc, precum și copiilor pentru dedicația și efortul de care au dat dovadă”, a specificat Leonid Iacupov.
Rezultate
În urma derulării concursului, campioni au devenit (a.n. 2008-2009) Daniel Bujor (Soroca, categoria 35 kg), Andrei Covalschi (România, 38 kg), Dorin Lungu (Liceul Republican cu Profil Sportiv din Chișinău, 42 kg), Leonid Starșevschi (Tiraspol, 52 kg), Dmitri Volcov (Tiraspol, 57 kg), Egor Carmalac (Taraclia, 61 kg) și Constantin Mihalciuc (Ceadâr-Lunga, 72 kg).
În categoria a.n. 2010-2012 cei mai buni au fost Acos Butyurca (România, 26 kg), Alex Florean (Cahul, 30 kg), Darie Lazăr (Cahul, 34 kg), Nicolae Sofronovici (Comrat, 39 kg), Zlata Ursul (Grigoriopol, fete, 40 kg), Hanna Szover (Târgu Mureș, România, fete, 44 kg), Victor Veveriță (Cimișlia, 45 kg), Iaroslav Anastasov (Comrat, 50 kg) și Sandor Kurda (România, 55 kg). La a.n. 2013-2014 au excelat Frank Zimțescu (Leova, 26 kg), Nicu Avram (Cahul, 29 kg), Nichita Donea (Cahul, 35 kg) și Arpad Barabas (România, 47 kg).
Este de menționat că antrenorul echipei din Grecia a fost Amiran Kardanov, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Sydney 2000, luptător de stil liber, participant la trei ediții olimpice. El a fost distins de către organizatori cu o diplomă specială, ca și tehnicianul echipei din Târgu Mureș, Atilla Szocs, președinte al Asociației Clubului Sportiv din acest oraș românesc.
În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.
SUSȚINE