Pleacă din partid, dar nu renunță la mandatul de consilier. Andrei Năstase și consilierii săi îl atacă în judecată pe liderul Platformei DA

516
0
Liderul Platformei DA, Andrei Năstase
Liderul Platformei DA, Andrei Năstase

Andrei Năstase și consilierii municipali, aleși pe listele Platformei DA, și-au anunțat demisia din partid, dar nu renunță la mandatele lor în Consiliul Municipal Chișinău (CMC). Despre aceasta a anunțat fostul președinte și fondator al Platformei DA, Andrei Năstase, în cadrul unei conferințe de presă, alături de colegii săi consilieri.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Se întâmplă după ce miercuri, 21 decembrie, președintele Platformei DA, Dinu Plângău, a anunțat despre retragerea sprijinului politic pentru consilierii CMC ai Platformei DA, în contextul în care, potrivit lui Plângău, aceștia au votat pentru aprobarea unor Planuri Urbanistice Zonale (PUZ) „controversate și dubioase”, acuzându-și foștii colegi de partid de „cârdășie cu socialiștii și primarul Ceban”.

La rândul său, Andrei Năstase respinge toate acuzațiile și spune că atunci când au votat pentru aprobarea PUZ-urilor, consilierii au ținut cont inclusiv de avizele pozitive și semnăturile a zeci de specialiști.

„Avem șase proiecte, șase PUZ-uri. Iată aceste documente atât de voluminoase au pe ele nu mai puțin de 32 de semnături ale unor urbaniști, arhitecți, juriști cu experiență în spate și tuturor lor li s-a pus o etichetă – corupt! Pentru că așa își doresc trompetele PAS, așa a decis Maia Sandu, când este vorba despre afacerile lui Spînu totul este curat”, a declarat Andrei Năstase, care a reamintit despre scandalul de la începutul anului curent legat de înstrăinarea terenului din fața magazinului Unic.

„PUZ-ul este o temă la fel de falsă cum a fost cazul UNIC. Vă amintiți câte zoi mediatice și politice a fost vărsate pe reputația unor oameni, care au decis să respecte legea, autoritatea lucrului judecat și decizia unei curți supreme din țară. Atunci guvernarea avea nevoie să acopere lipsa de transparență în semnarea contractului cu Gazprom-ul, iar la câteva zile distanță, pe surse a fost publicat acel contract. Deci, trebuia camuflată ieșirea publică a acelui contract. Vă amintiți cum trâmbițau atunci? Au dat drept corupție o decizie definitivă și irevocabilă a unei instanțe de judecată.  Acum tac cu toții ca acela în popușoaie. Nimeni nu răspunde pentru calomnii, iar societatea a rămas prostită. Acum, niște nedesăvârșiți din nou calomniază și toarnă zoi, din nou pun etichete”, a menționat Năstase.

În această ordine de idei, Andrei Năstase a cerut organelor de anchetă competente să examineze în regim de urgență și public legalitatea actelor contestate. De asemenea, fondatorul Platformei DA a comunicat că-l va ataca în judecată pe actualul lider al formațiunii pentru „recidivă în comunicarea sa publică prin care sugerează că consilierii municipali sunt corupți și că ar fi în slujba unor conflicte de interese”. Totodată, acuzându-l pe Plângău că anume el ar sta în slujba grupurilor de interese, inclusiv ale partidului PAS, și duce Platforma DA la pierzanie.

Năstase avertizează că vor fi chemați în instanță toți cei care vor lansa acuzații nefondate și vor atenta la onestitatea și integritatea sa sau a colegilor săi.

„Vom solicita daune care vor fi donate grădinițelor și creșelor din suburbii. De acum încolo oricine va emite declarații mincinoase și insinuante  cu privire la onestitatea și integritatea noastră va fi citat în instanța de judecată. Nu mai putem rămâne ostaticii propagandei politice”, a declarat Năstase.

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE