Au fost desemnați top 10 sportivi ai anului, în versiunea APSM

346
0

Asociația Presei Sportive din R. Moldova (APSM) a desemnat pe 18 decembrie a.c. cei mai buni atleți, antrenori și ziariști sportivi ai anului 2022. Astfel, sportivi, tehnicieni, şefi de federaţii, oficiali, parteneri şi membri ai APSM s-au întrunit pentru a aduce un omagiu oamenilor preocupați de sportul de performanță și nu numai.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Evenimentul a inclus două activități de bază: Lansarea unui proiect inedit – albumul „Top Sport Moldova. Personalități marcante ale sportului moldovenesc” (autori – președintele APSM, Eduard Ciobanu, Iulian Bogatu, Mihaela Mereneanu, Aurelia Ciobanu, Pavel Brădescu ș.a.), și Gala Laureaților APSM.

„Născuți pentru a învinge!” – sub acest generic ar putea fi reunite destinele celor peste 150 de personalități ale sportului, prezentate în lucrarea „Top Sport Moldova”.

În cadrul Galei presei sportive mai întâi au fost premiați jurnaliștii Stas Cernavca (TV 8), Sergiu Danilov și Daniela Vizitiu (ambii de la Jurnal TV), Serghei Lisevici (sports.md), fotoreporterii Vadim Caftanat, Aurelia Ciobanu și Andrei Mardari, Serghei Doneț (sport-time.org), Liubomir Madan (Radio Moldova), Iulian Bogatu („Gazeta de Chișinău”), Vitalie Hadei (ziarulnational.md), Zinaida Kanțîr (GRT TV) ș.a.

La nominalizarea „Tinere talente” au fost desemnați Cătălin Spînu, campion european la lupte libere la doar 15 ani, și Alexandrin Guțu, campion european U-20, vicecampion mondial U-23, medaliat cu bronz la Mondialele U-20, iar laureat principal a fost ales judocanul Mihail Latîșev, campion mondial la juniori și locul 3 la Grand Slam Abu Dabi (seniori).

Cireașa de pe tort le-au constituit nominalizările la categoria „Cei mai buni sportivi ai anului 2022”. La feminin de departe s-a impus Anastasia Nichita (antrenor – Tudor Cîrlan), care în acest an a câștigat titlul mondial suprem la lupte, precum și titlurile continentale la seniori și la U-23. Iar la masculin cel mai redutabil sportiv s-a dovedit a fi judocanul Denis Vieru (antrenor – Valeriu Duminică), premiant cu bronz la Mondiale și la Europene.

Ei au fost urmați, în topul votat de cronicarii sportivi, de atleții Serghei Tarnovschi (canoe), Irina Rîngaci (lupte feminine), Alina Stremous (biatlon), Marin Robu (haltere), Mariana Draguțan (lupte feminine), Alexandru Paraschiv (box), Andrian Mardare (atletism – aruncarea suliței) și Radu Albot (tenis).

Cristi DINU

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT