Un nou program de studii de licență, specializarea „Teologie Ortodoxă Pastorală”, înființat la Chișinău prin extensiunea UAIC

396
0
Rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, prof. univ. dr. Tudorel TOADER, și conf. univ. dr. Igor ȘAROV, rectorul Universității de Stat din Moldova
Rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, prof. univ. dr. Tudorel TOADER, și conf. univ. dr. Igor ȘAROV, rectorul Universității de Stat din Moldova

La 15 decembrie 2022, rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), prof. univ. dr. Tudorel Toader, a avut o întâlnire cu conf. univ. dr. Igor Șarov, rectorul Universității de Stat din Moldova, în cadrul căreia a fost semnat acordul de colaborare dintre cele două universități privind înființarea Extensiunii universitare a UAIC la Universitatea de Stat din Moldova, începând cu anul universitar 2023-2024, informează https://mitropoliabasarabiei.md/ – pagina electronică a Mitropoliei Basarabiei, citată de „Gazeta de Chișinău”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Activitatea acesteia privește funcționarea unui program de studii de licență „Teologie Ortodoxă Pastorală”, cu o durată de patru ani, diplomele de finalizare a studiilor de licență fiind acordate de către UAIC.

La ședință a fost prezent și prof. dr. pr. Ion Vicovan, Decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași.

Înființarea acestei extensiuni este rezultatul inițiativei, demersului și binecuvântării acordate de către Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Mitropolit al Basarabiei, respectiv a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în baza Protocolului de colaborare încheiat între Ministerul Educației, Tineretului și Sportului din România și Ministerul Educației din Republica Moldova.

De asemenea, noua extensiune se bazează pe sprijinul oferit de statul român tinerilor din diasporă pentru accesul la studiile în limba română.

Conform acordului încheiat, Universitatea de Stat din Moldova va pune la dispoziție spațiile sale pentru desfășurarea procesului de învățământ. De asemenea, studenții Extensiunii vor avea posibilitatea de a participa la activități și manifestări științifice, cultural-artistice, sportive și sociale împreună cu studenții Universității de Stat din Moldova.

Mitropolia Basarabiei este recunoscătoare celor două instituții universitare pentru că au răspuns prompt nevoilor educaționale, spirituale și culturale ale tinerilor din Basarabia, facilitând accesul la un program de studii de Teologie Ortodoxă.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE