Noi alerte false cu bombă. Au fost vizate mai multe școli. Poliția face apel la calm

434
0

Oamenii legii au fost obligați să facă față joi, 8 noiembrie, unui nou val de alerte false cu bombe. Au fost vizate inclusiv mai multe instituții de învățământ. Ca de fiecare dată, alertele au fost false.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

De dimineață, un  bărbat neidentificat deocamdată a sunat la 112 și a anunțat despre minarea Judecătoriei Chișinău cu sediul Buiucani și a Curții de Apel Chișinău. Serviciile specializate au verificat cele două clădiri, după care au anunțat că nu au fost găsite obiecte explozive. Acum oamenii legii sunt în căutarea bărbatului care a provocat alerta.

Tot joi, poliția a fost anunțată despre minarea mai multor instituții de învățământ. Părinții au fost îndemnați să-și păstreze calmul. După verificarea mai multor edificii din domeniul educației, oamenii legii au comunicat că nu au fost identificați explozibili.

În ultima perioadă, alertele false cu bombă au căpătat o amploare fără precedent. Potrivit autorităților, aceste acțiuni fac parte dintr-un război hibrid și urmăresc subminarea încrederii în instituțiile statului și crearea unei atmosfere de panică în societate.

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE