„Jos vama de pe Prut!”. Grosu: „Am înțeles, trebuie inițiativă legislativă, trebuie pregătite lucrurile”

253
0
Foto: Radu Marian

Ziua României a fost marcată în Parlamentul de la Chișinău. Un grup de elevi de la Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi” a ținut un recital în plenul Legislativului. De la tribuna centrală a Parlamentului au răsunat cântece unioniste: „Hai să dăm mână cu mână cei cu inima Română…”, „România ta e România mea, e România noastră și noi suntem stăpâni în ea…”.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

La final, copiii au scandat: „Trăiască, trăiască, trăiască și-nflorească Moldova, Ardealul și Țara Românească!”, de asemenea: „Jos vama de pe Prut!”.

„Cu vama, mesajul l-am înțeles. Trebuie inițiativă legislativă, trebuie pregătite lucrurile”, a comentat președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Chiar de la începutul ședinței Parlamentului de joi, 1 decembrie, șeful Legislativului a transmis un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Naționale a României.

„Mulțumim, dragă Românie, pentru toate lucrurile bune pe care le-ai făcut și le vom face împreună. Ultimii doi ani, cu crize peste crize, ne arată cine ne este prieten adevărat și cine nu, iar noi o spunem de fiecare dată cu voce tare, nu în șoaptă, așa cum o făceau alții. Mulțumesc României pentru sprijinul dezinteresat, pentru școli și grădinițe, pentru donații, pentru gaz, pentru lumină, în special în această perioadă complicată. La mulți ani, România, la mulți ani, dragi români!”, a declarat președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu, în deschiderea ședinței în plen.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT