Andrei Spînu: „Există riscul de deconectări de la energia electrică în toată țara”

203
0

Azi, 29 noiembrie, Viceprim-ministrul, Andrei Spînu, a anunțat printr-o postare pe pagina de Facebook că în perioada 29-30 noiembrie există riscul deconectărilor de la energia electrică.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

„Stimați cetățeni, azi și mâine (29-30 noiembrie), din cauza posibilelor atacuri masive cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei există riscul de deconectări de la energia electrică în toată țara. În cazul unei astfel de situații, toate serviciile statului sunt pregătite să intervină și să restabilească livrarea de energie electrică în termene restrânse. Rog să fim precauți și pregătiți. Vă mulțumesc”, a scris Spînu.

Totodată, Î.S. „Moldelectrica” informează opinia publică despre faptul că a a fost înștiințată de S.A. „Energocom” că pentru ziua de 29.11.2022 nu a fost contractată întreaga cantitate prognozată a consumului de energie electrică, fiind astfel anticipat un deficit de circa 74 %.

„Urmare a demersurilor Î.S. Moldelectrica, deficitul anticipat va fi acoperit prin contract de livrare a energiei de urgență. Confirmarea disponibilității fiind primită deja de la OST a statului vecin”, anunță Moldelectrica printr-o postare pe Facebook.

Secretarul de stat de la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Constantin Borosan, a transmis printr-o postare pe pagina sa de Facebook că: „Pe 29 noiembrie, acoperirea deficitului de energie electrică este preconizat a fi efectuat în baza contractului de urgență dintre Î.S. „Moldelectrica” și S.A. „Transelectrica”! Mulțumim, România!”.

Amintim că miercuri, 23 noiembrie, Republica Moldova a fost afectată de o pană de curent de proporții.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT