Etica lustrației//Alexandru Moraru: „Această structură l-a împușcat pe bunicul meu Ion Moraru”

427
0

–    Cât de necesară este acum o lege a lustrației în Republica Moldova?

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

DONEAZĂ

Este o lege foarte necesară, deși a întârziat cu cel puțin 30 de ani.

–      Cât de reală ar fi realizarea unui proces al lustrației în prezent în Republica Moldova?

Acest lucru nu se va întâmpla, fiindcă vom rămâne fără clasă politică. Este o iluzie să credem că va fi adoptată asemenea lege în RM.

–      În ce relație ați fost cu KGB?

Publicațiile și cărțile mele vorbesc de la sine despre „relațiile” mele cu această structură odioasă, care l-a împușcat pe bunicul meu Ion Moraru, fiindcă a votat la Orhei la 25 martie 1918 unirea Basarabiei cu România – la nivel de județ; l-a deportat pe tatăl meu și pe frații lui în Siberia, copiii lor fiind considerați „dușmani ai poporului”…

–      În domeniul Dvs. de activitate ce influență avea această structură odioasă?

Foarte importantă și decisivă. Deși am pierdut serviciul de câteva ori din cauza acestei structuri totalitare, Dumnezeu nu m-a lăsat fără o bucată de pâine.

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

DONEAZĂ