Etica lustrației//Alexandru Moraru: „Această structură l-a împușcat pe bunicul meu Ion Moraru”

302
0

–    Cât de necesară este acum o lege a lustrației în Republica Moldova?

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Este o lege foarte necesară, deși a întârziat cu cel puțin 30 de ani.

–      Cât de reală ar fi realizarea unui proces al lustrației în prezent în Republica Moldova?

Acest lucru nu se va întâmpla, fiindcă vom rămâne fără clasă politică. Este o iluzie să credem că va fi adoptată asemenea lege în RM.

–      În ce relație ați fost cu KGB?

Publicațiile și cărțile mele vorbesc de la sine despre „relațiile” mele cu această structură odioasă, care l-a împușcat pe bunicul meu Ion Moraru, fiindcă a votat la Orhei la 25 martie 1918 unirea Basarabiei cu România – la nivel de județ; l-a deportat pe tatăl meu și pe frații lui în Siberia, copiii lor fiind considerați „dușmani ai poporului”…

–      În domeniul Dvs. de activitate ce influență avea această structură odioasă?

Foarte importantă și decisivă. Deși am pierdut serviciul de câteva ori din cauza acestei structuri totalitare, Dumnezeu nu m-a lăsat fără o bucată de pâine.

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT