MAEIE, despre decizia Moscovei de expulzare a unui diplomat de la Ambasada R. Moldova în Federația Rusă

160
0

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene confirmă printr-un comunicat de presă publicat pe pagina oficială mfa.gov.md, miercuri, 9 noiembrie, informația difuzată de partea rusă privind expulzarea unui diplomat moldovean de la ambasada țării noastre în Federația Rusă, luând act de decizia autorităților de la Moscova în conformitate cu prevederile Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Totodată, MAEIE amintește contextul în care această decizie a fost luată și își exprimă regretul profund că partea rusă continuă războiul de agresiune împotriva Ucrainei.

Amintim că decizia autorităților de la Chișinău privind expulzarea diplomatului rus anunțată pe 31 octombrie s-a bazat pe faptul că atacurile cu rachete asupra Ucrainei cresc în continuare riscurile de securitate, iar cetățenii țării noastre resimt tot mai mult efectele dezastruoase ale războiului, inclusiv acțiunile neprietenoase în raport cu țara noastră, precum încălcarea spațiului nostru aerian național, fapt absolut inacceptabil de către poporul nostru.

Înregistrarea audio poate fi accesată pe canalul de Telegram MAEIExplică.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT