A fost reluată circulația trenului pe cursa internațională Chișinău-Kiev

237
0

După o pauză de 24 de ani, duminică, 6 noiembrie 2022, a fost reluată circulația trenului pe cursa internațională Chișinău-Kiev. Cu această ocazie, la Gara Chișinău a avut loc evenimentul de lansare, anunță printr-un comunicat Calea Ferată din Moldova. Durata călătoriei într-o direcție este de aproximativ 13 ore. Costul unui bilet de călătorie este între 870 și 1260 de lei, în funcție de clasa de confort.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Potrivit directorului Î.S. „Calea Ferată din Moldova”, Oleg Tofilat, relansarea cursei Chișinău-Kiev este o etapă importantă de interconexiune regională: „Acest tren va oferi conexiuni bune cu aeroportul, avem intenții să simplificăm logistica spre aeroport, spre Iași și spre București. Avem planuri mari în privința dezvoltării transportului de călători – un transport sigur și confortabil. Trăim timpuri când putem reuși lucruri care păreau imposibile acum un an. Sunt sigur că după victoria fraților noștri din Ucraina, vom relua circulația spre Odesa și alte orașe”.

Ambasadorul ucrainean Marko Șevcenko apreciază cooperarea bilaterală.

Potrivit lui, această cursă va asigura accesul cetățenilor ucraineni spre Europa: „Este o cursă cu simbolism important. Acest tren este trenul spre victorie, fiecare vagon reprezintă o regiune temporar ocupată. Unul e dedicat regiunii Harkov care este deja eliberată și sunt sigur că acest tren va deveni într-adevăr trenul victoriei. Este și un simbol al parteneriatului nostru, suntem fericiți că sunteți alături de noi. Relația noastră de bună vecinătate s-a transformat într-una de fraternitate”.

La eveniment au participat: ambasadorul SUA, Kent Logsdon; ambasadorul României, Cristian-Leon Țurcanu; directorul APP, Eugeniu Cozonac; directorul general al Aeroportului Internațional Iași, Romeo Vatra; președintele APIT, Sergiu Manea; reprezentantul UNFPA Moldova, Nigina Abaszada; șeful Direcției Comunicare a „Ukrzaliznytsia”, Aleksandr Șevcenko.

Precizăm că trenul de pe cursa Chișinău-Kiev va circula de trei ori pe săptămână conform următorului grafic:

  • Din Chișinău spre Kiev: în zilele calendaristice pare.

17:45 Plecarea din Chișinău, ajunge la Ungheni la ora 20:21. La Kiev, garnitura ajunge la ora 11:48.

  • Din Kiev spre Chișinău: în zilele calendaristice impare.

17:02 Plecarea din Kiev, ajunge la Ungheni la ora 07:53. La Chișinău, garnitura ajunge la ora 10:38.

Trenul are șapte vagoane, dintre care cinci cu compartimente și două de tip Platzkart (Capacitatea maximă de locuri: 280).

Durata călătoriei într-o direcție este de aproximativ 13 ore. Costul unui bilet de călătorie este între 870 și 1260 de lei, în funcție de clasa de confort.

Biletele pot fi cumpărate la casele Gării, dar și online pe adresa: bilete.cfm.md. Pentru mai multe informații puteți apela la numărul de telefon 14010.

Cursa feroviară Chișinău-Kiev va fi operată de reprezentanții Căilor Ferate din Ucraina „Ukrzaliznytsia” în comun cu Î.S. „Calea Ferată din Moldova”.

Cursa feroviară Chișinău-Kiev a fost sistată în data de 02.10.1998.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT