Propaganda rusească, tot mai bizară. Cum tratează presa rusă așa-zisa „criză alimentară europeană”

465
0

„În Europa se termină mâncarea. E de vină, bineînțeles, Rusia” – un material amplu cu acest titlu a fost publicat, miercuri, 2 noiembrie, de agenția rusă RIA Novosti. Autoarea vorbește în mare parte despre criza cerealieră și creșterea prețurilor la produsele alimentare din țările europene, ai căror cetățeni, cică, sunt aproape să moară de foame.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Articolul nu a rămas neobservat de unii demnitari din Republica Moldova, iar afirmațiile din acesta au fost luate în derâdere de moldoveni stabiliți în țările europene.

„Dragii noștri din diasporă, chiar așa e de greu? Poate să vă trimitem prin «rutieră» ceva de-ale gurii? Cartofi, fasole, murături, ghiveciuri… Dacă chiar e foamete, spuneți cu ce vă ajutăm. Poate ne arătați mai jos în comentarii cum arată supermarketurile? Rafturi pustii-pustii? Și cum arată micul vostru dejun? Pâine și apă chiar? Când ați mâncat ultima dată?”, a luat în zeflemea afirmațiile din presa rusă deputatul PAS, Dumitru Alaiba.

Comentariile moldovenilor din diasporă au curs gârlă. În mare parte, oamenii recunosc că prețurile au crescut, însă nici vorbă de o criză de alimente pe rafturile magazinelor occidentale.

„Nu-l mâhniți pe Dumnezeu, mincinoșilor!!! De foame o să muriți voi în gaura voastră pe care v-ați săpat-o singuri și v-ați izolat de o lume întreagă doar ca să fiți luați în seamă… Ar fi multe de spus, dar nu poți sta de vorba cu mincinosul”, a scris un internaut.

„Este mâncare în Europa, cumpără măcar un vagon, este foarte multă. E scump, prețurile sunt mari, pentru că e criză. Nimeni nu așteaptă pomeni”, a menționat o altă conațională stabilită în Italia.

„Minciuni și propagandă fascistă, „putler” așa a vrut să facă pentru UE. Cotropind Ucraina, a vrut să pună mâna și pe toate resursele alimentare și apoi să șantajeze lumea întreagă și cu resursele energetice și cu resursele alimentare. Fasciști periculoși”, a comentat un alt internaut.

„Stăm bine! Nu se termină nimic! Se termina la voi logica și mintea! Lumea alege Europa să scape de o țară teroristă și un dictator!”, scrie altcineva.

Unii recunosc că, în această perioadă, au dat peste materiale de propagandă rusească și mai bizare.

„Mai spuneau că europenii sunt atât de săraci că nu-și permit să-și cumpere nici măcar săpun să se spele și de asta nu merg la muncă, pentru că le e rușine că pute de la ei. Am râs cu poftă când ascultam ce prostii îndrugă”, a scris un internaut.

 

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE