Alexandru Pleșca: „Rolul lui Golubkov din «Capcana» mă face fericit”

496
0

„Serghei Golubkov… Acest rol m-a întors pe dos, în sensul bun al cuvântului. Dacă până acum personajele mele erau mai excentrice, mai histrionice, de data aceasta regizorul Petru Hadârcă mi-a oferit rolul unui Docent universitar, al unui intelectual care fuge din țara sa din cauza războiului, fuge de molima bolșevică. Și în tot acest timp, în toată fuga asta, își găsește dragostea vieții lui pentru care luptă până-n ultimul moment ca să aibă parte de ea. Nu mi-a fost ușor să fac acest personaj. Însă tare mă bucur atunci când colegii, prietenii, critici de teatru din România, oameni simpli cărora le place teatrul, îmi zic că mi-a reușit acest rol, că l-am nimerit în 10. Și asta mă face fericit, deoarece căutările mele, nopțile nedormite pe care le-am avut până la premieră, discuțiile interminabile cu regizorul despre crearea rolului, n-au fost în zadar. Este important pentru mine acest Serghei Golubkov pentru că e cu totul diferit de ceea ce am făcut până acum. Țin la el, îmi iubesc personajul. Și îmi doresc ca spectacolul să aibă o viață lungă.”

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE