PNUD: La Târnauca a fost renovat terenul de sport al școlii

107
0

Grație Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), peste cinci mii de copii și adulți au acces la echipamente moderne de fitness în aer liber și zone de agrement, amplasate pe terenul de sport al școlii din Târnauca, comunitate de pe malul stâng al Nistrului. Terenul a fost renovat datorită parteneriatului dintre PNUD și Guvernul Elveției, printr-o campanie de strângere de bani cu efortul colectiv al unor investitori individuali, în activitate fiind antrenați atât localnicii, cât și băștinașii ce locuiesc în afara comunității. Zona a fost inaugurată la 28 octombrie a.c. în cadrul unei competiții sportive, fiind dotată cu terenuri de baschet și volei cu tribune, cu un teren de nisip pentru sărituri în lungime și un spațiu de agrement amenajat cu bănci.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Guvernul Elveției a oferit, în cadrul proiectul PNUD „Migrație și dezvoltare locală”, 45 de mii de dolari SUA pentru renovarea terenului de sport. Suma de 2400 de dolari colectată de la băștinași va fi folosită pentru achiziționarea de echipament sportiv suplimentar și pentru asigurarea iluminatului și supravegherea video a terenului de sport. De remarcat că Târnauca şi Speia sunt comunități-partenere, care pilotează modelul de implicare a migranților în dezvoltarea locală din zona transnistreană, inspirându-se din modelul implementării cu succes a acestei abordări în 116 localități situate pe malul drept al Nistrului.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT