PNUD: La Târnauca a fost renovat terenul de sport al școlii

386
0

Grație Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), peste cinci mii de copii și adulți au acces la echipamente moderne de fitness în aer liber și zone de agrement, amplasate pe terenul de sport al școlii din Târnauca, comunitate de pe malul stâng al Nistrului. Terenul a fost renovat datorită parteneriatului dintre PNUD și Guvernul Elveției, printr-o campanie de strângere de bani cu efortul colectiv al unor investitori individuali, în activitate fiind antrenați atât localnicii, cât și băștinașii ce locuiesc în afara comunității. Zona a fost inaugurată la 28 octombrie a.c. în cadrul unei competiții sportive, fiind dotată cu terenuri de baschet și volei cu tribune, cu un teren de nisip pentru sărituri în lungime și un spațiu de agrement amenajat cu bănci.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Guvernul Elveției a oferit, în cadrul proiectul PNUD „Migrație și dezvoltare locală”, 45 de mii de dolari SUA pentru renovarea terenului de sport. Suma de 2400 de dolari colectată de la băștinași va fi folosită pentru achiziționarea de echipament sportiv suplimentar și pentru asigurarea iluminatului și supravegherea video a terenului de sport. De remarcat că Târnauca şi Speia sunt comunități-partenere, care pilotează modelul de implicare a migranților în dezvoltarea locală din zona transnistreană, inspirându-se din modelul implementării cu succes a acestei abordări în 116 localități situate pe malul drept al Nistrului.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE