Dansurile sportive și moderne – într-o ascensiune vădită în R. Moldova

942
0
Cererea în căsătorie a avut loc pe platoul de dansuri

Cuplul de dansatori ce reprezintă Republica Moldova, Gabriele Goffredo și Anna Matus, au câștigat titlul suprem la Campionatul Mondial, care s-a desfășurat în luna octombrie curent la Leipzig (Germania). Reprezentanții Clubului Sportiv de Dans Codreanca s-au impus în categoria latino, devenind astfel pentru a șaptea oară (!) cei mai buni de pe mapamond la acest compartiment.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

 Dominare totală

La mare diferență de puncte, dansatorii noștri (2338 p.) au întrecut perechea din Ungaria, alcătuită din Andrea Silvestri și Varadi Martina (2145 p.), podiumul de premiere fiind completat de sportivii ce evoluează pentru Germania, Cseke Zsolt Sandor și Malika Dzumaev (1952 p.).

Pe podiumul Mondialelor de la Leipzig
Pe podiumul Mondialelor de la Leipzig

De asemenea, campionii mondiali în exercițiu ai Diviziei profesionale din cadrul WDSF (Federația Mondială de Dans Sportiv) și-au adjudecat recent (pentru a treia oară consecutiv!) trofeul principal la Jocurile Mondiale ce au avut loc în Alabama (SUA), un eveniment internațional multisport, organizat în anul ce succede Jocurilor Olimpice de vară.

Scurt istoric al unei supremații de durată

Perechea moldo-italiană dansează împreună începând din anul 2011, între timp ea învrednicindu-se de trei titluri de campioană europeană și o mulțime de alte distincții cucerite la competiții internaționale de cel mai înalt rang.

…Gabriele s-a născut și a crescut în Italia, așa că evoluând pentru renumitul Club Codreanca a reușit să imprime în dansul perechii nuanțe elegante mediteraneene, dar și un temperament arzător caracteristic popoarelor sudice. La rândul ei, Anna este discipola acestui club chișinăuian, fiind îndrumată de redutabilul cuplu de antrenori Petru și Svetlana Gozun, care sunt și conducătorii acestei organizații sportive – cea mai numeroasă din lume (peste o mie de persoane în fiecare an sunt inițiate aici în tainele dansurilor sportive și moderne).

Anna Matus și Gabriele Goffredo excelează mai cu seamă în dansul latin, dominând pe plan mondial în această categorie mai mult de un deceniu. De-a lungul carierei, perechea (sunt căsătoriți din 2017) a câștigat zeci de competiții internaționale, iar din octombrie 2013 s-a clasat permanent în top-3 al ratingului mondial, mult timp aflându-se în fruntea acestuia. În 2013, ei câștigă Jocurile Mondiale de la Cali (Columbia), ca în 2015 să devină pentru prima dată campioni mondiali. Iar în 2017 se impun la Jocurile Mondiale de la Wroclaw (Polonia).

„Faptul că suntem o familie ne ajută să găsim limbaj comun și în gestiunea dansului. Împărtășindu-ne trăirile de care avem parte și susținându-ne reciproc, ne este mult mai ușor să trecem peste tot felul de dificultăți. Este suficient să avem o legătură trainică, o pasiune de proporții și un pic de perseverență bine dirijată ca să devenim de nedepășit!”, spune Gabriele Goffredo.

„Am fost pasionată de dansuri fiind elevă. Când aveam 13 ani părinții au decis să mă înscrie la Clubul Codreanca, unde de fapt a și început istoria mea de succes în sportul mare”, se confesează Anna Matus.

Își dorea mult ca părinții să se mândrească cu ea, acest lucru dându-i puteri să suporte lungile ore de antrenamente epuizante, fapt ce o evidenția de departe printre ceilalți dansatori. În spatele succesului se află câte șapte ore de antrenamente zilnice, o muncă cu adevărat titanică. Cu trecerea timpului, pasiunea pentru dansuri a făcut din ea o personalitate puternică, cu scopuri bine definite în viață. De fapt, dansurile sunt sensul vieții ei, iar când evoluează pe platou se simte cu adevărat fericită.

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE