Bătut în cuie. Cel puțin 80% din conținutul audiovizual va fi difuzat în limba română. Sunt admise și excepții

441
0

Parlamentul a adoptat noi modificări la Codul serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova. Documentul a fost susținut în lectură finală de 54 de deputați.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit modificărilor, furnizorii de servicii media se obligă să transmită programe audiovizuale locale în limba română în proporție de cel puțin 80 la sută din totalul programelor realizate.

Totodată, au fost admise și excepții. Este vorba despre furnizorii media ale căror servicii audiovizuale sunt destinate minorităților etnice din unitățile administrativ-teritoriale în care o minoritate etnică reprezintă o pondere majoritară și care au obligația de a transmite programe audiovizuale locale în proporție de cel puțin 25% în limba română, precum și programe audiovizuale de producție proprie în limba minorității respective.

Potrivit autorilor, inițiativa legislativă urmărește modernizarea calității normelor legale ce vizează domeniul audiovizualului și are drept obiectiv asigurarea previzibilității și clarității prevederilor Codului serviciilor media audiovizuale, evitarea interpretărilor diferite și aplicarea neuniformă a normelor legale, precum și ajustarea cadrului normativ existent la realitățile actuale.

Modificările legislative vor intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial. Ulterior, în termen de șase luni, Consiliul Audiovizualului va pune în concordanță actele normative și va asigura examinarea și aprobarea actelor administrative necesare pentru punerea în aplicare a prezentei legi.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE