Veaceslav Ioniță: „Tariful la energia electrică riscă să se majoreze de trei ori în patru majorări consecutive”

315
0
Veaceslav Ioniță

Expertul în economie, IDIS „Viitorul”, Veaceslav Ioniță, anunță evoluția tarifelor la energia electrică în Moldova.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

„Dacă ANRE aprobă majorarea de tarife, atunci aceasta va fi a 4-a majorare din acest an, record absolut pentru Republica Moldova. Până acum tarifele se modificau nu mai des de o dată pe an, inclusiv am avut reduceri de tarife”, informează Ioniță.

Potrivit lui, timp de 22 de ani, tarifele în Republica Moldova au cunoscut o majorare de doar 2 ori de la 0,74 lei/kWh în 2000 la 1,51 Lei/kWh în martie 2022.

„În acest an, în opt luni, tariful la energia electrică riscă să se majoreze de 3 ori în 4 majorări consecutive. Cel mai probabil vom avea 6,03 lei/kWh pentru Red-Nord și 4,88 lei/kWh Premier-Energy”, opinează Veaceslav Ioniță.

 

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT