Veaceslav Ioniță: „Tariful la energia electrică riscă să se majoreze de trei ori în patru majorări consecutive”

575
0
Veaceslav Ioniță

Expertul în economie, IDIS „Viitorul”, Veaceslav Ioniță, anunță evoluția tarifelor la energia electrică în Moldova.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Dacă ANRE aprobă majorarea de tarife, atunci aceasta va fi a 4-a majorare din acest an, record absolut pentru Republica Moldova. Până acum tarifele se modificau nu mai des de o dată pe an, inclusiv am avut reduceri de tarife”, informează Ioniță.

Potrivit lui, timp de 22 de ani, tarifele în Republica Moldova au cunoscut o majorare de doar 2 ori de la 0,74 lei/kWh în 2000 la 1,51 Lei/kWh în martie 2022.

„În acest an, în opt luni, tariful la energia electrică riscă să se majoreze de 3 ori în 4 majorări consecutive. Cel mai probabil vom avea 6,03 lei/kWh pentru Red-Nord și 4,88 lei/kWh Premier-Energy”, opinează Veaceslav Ioniță.

 

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE