Moscova va răspunde „corespunzător” deciziei Chișinăului de expulzare a diplomatului rus

749
0

Moscova intenționează să răspundă deciziei Chișinăului de a expulza un diplomat rus din Republica Moldova. „Rusia va da un răspuns corespunzător”, au declarat factorii responsabili din cadrul Ministerului de Externe de la Moscova pentru agenția rusă TASS.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Precizăm că, luni, 31 octombrie, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău a declarat persona non grata un reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău, acesta fiind obligat să părăsească teritoriul Republicii Moldova.

Decizia a fost luată în conformitate cu prevederile Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice și a survenit drept urmare a exploziei unei rachete ruse pe teritoriul țării noastre.

„În cadrul convocării, MAEIE a reiterat faptul că atacurile cu rachete asupra țării vecine escaladează în continuare riscurile de securitate, iar cetățenii țării noastre resimt tot mai mult efectele dezastruoase ale războiului. A fost subliniat că atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene generează inclusiv amenințări tot mai mari pentru securitatea energetică a țării”, se menționează în comunicatul MAEIE.

Precizăm că, în dimineața zilei de luni, 31 octombrie, o rachetă doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean a căzut în extremitatea de nord a localității Naslavcea din Republica Moldova, aflată la hotar cu Ucraina. Din fericire, victime nu au fost înregistrate, dar oamenii din zonă s-au pomenit cu geamurile de la case sparte și cu o sperietură zdravănă.

La 10 octombrie, alte trei rachete de croazieră de pe navele militare ruse amplasate în Marea Neagră au tranzitat spațiul aerian al Republicii Moldova. Autoritățile de la Chișinău au declarat atunci că aceasta este o încălcare flagrantă a teritoriului și suveranității statului.

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE