O rachetă doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean a căzut în extremitatea de nord a localității Naslavcea. „E cazul să ne alarmăm”

722
0

Azi, 31 octombrie, o rachetă doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean a căzut în extremitatea de nord a localității Naslavcea din Republica Moldova, aflată la hotar cu Ucraina, anunță printr-un comunicat de presă Ministerul Afacerilor Interne (MAI) al R. Moldova.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

MAI informează că, pe moment, nu sunt înregistrate victime, dar ferestrele mai multor locuințe din Naslavcea au fost distruse.

Și Ministerul Apărării a informat printr-un comunicat de presă că „sistemele de supraveghere aeriană ale Armatei Naționale nu au detectat zboruri ilegale în spațiul aerian al Republicii Moldova”.

În același timp, Ministerul Apărării a menționat că „fragmentele rachetei doborâte nu au fost depistate de stațiile de radiolocație din cauza dimensiunilor și suprafeței mici de reflecție ale acestora”.

„Amenințările hibride necesită un răspuns hibrid”

În acest context, colonelul în rezervă Andrei Covrig a menționat pentru „Gazeta de Chișinău” că amenințările hibride necesită un răspuns hibrid.

„Ministerul trebuie să monitorizeze situația și cum să doboare rachetele astea rusești care trec peste teriroriul Republicii Moldova. Amenințările hibride trebuie să aibă și un răspuns hibrid”.

Colonelul spune că trebuia să ne alarmăm încă de când au zburat cele trei rachete de croazieră.

„E cazul să ne alarmăm”

„Da, e cazul să ne alarmăm. Atunci, pe 10 octombrie, când au zburat trei rachete de croazieră peste teritoriul Republicii Moldova, trebuia clarificată sursa lor pentru că nici până în momentul de față nu e clar de unde au zburat ele și cine le-a lansat”, susține colonelul.

Totodată, Covrig spune că „nu e cazul să ne gândim să părăsim Republica Moldova. Putin asta așteaptă. El vrea ca lumea să plece în Europa ca el să facă dezmăț”.

În acest context, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a notat într-un comunicat de presă că „atacurile asupra infrastructurii energetice a Ucrainei aduc prejudicii economice și sociale enorme întregului continent european, inclusiv cetățenilor Republicii Moldova care resimt efectele războiului din vecinătatea noastră”.

Ministerul Afacerilor Interne informează că a luat toate măsurile de protecție cu privire la racheta care a căzut pe teritoriul localității Naslavcea.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE