Ion Costaș: „Luam apărarea subalternilor pe care KGB încerca să-i pedepsească”

718
0
  • Cât de necesară este acum o lege a lustrației în Republica Moldova?

A fost NECESARĂ din anul 1990 și rămâne necesară și în 2022!

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE
  • Cât de reală ar fi realizarea unui proces al lustrației în prezent în Republica Moldova?

 Azi, în realitate, adevărata lustrație e o mare iluzie, cei care au colaborat cu KGB sunt pensionari. Iar „garda tânără” de turnători și colaboratori KGB formează acum echipa de guvernanți, parlamentari, procurori, magistrați, avocați, SIS, MAI. Mulți dintre foștii colaboratori ai KGB, foarte mulți, au plecat pe ceea lume sau în alte țări!

  • În ce relație ați fost cu KGB?

 

Nu am colaborat în nicio formă, ba invers, am fost ADVERSARUL lui, le luam apărarea subalternilor pe care KGB încerca să-i pedepsească în diferite forme.

 

  • În domeniul Dvs. de activitate ce influență avea această structură odioasă?

 

De a baga spaima, frica și supunerea OARBA regimului, conducerii, partidului existent!

 

 

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE