Ion Costaș: „Luam apărarea subalternilor pe care KGB încerca să-i pedepsească”

310
0
  • Cât de necesară este acum o lege a lustrației în Republica Moldova?

A fost NECESARĂ din anul 1990 și rămâne necesară și în 2022!

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT
  • Cât de reală ar fi realizarea unui proces al lustrației în prezent în Republica Moldova?

 Azi, în realitate, adevărata lustrație e o mare iluzie, cei care au colaborat cu KGB sunt pensionari. Iar „garda tânără” de turnători și colaboratori KGB formează acum echipa de guvernanți, parlamentari, procurori, magistrați, avocați, SIS, MAI. Mulți dintre foștii colaboratori ai KGB, foarte mulți, au plecat pe ceea lume sau în alte țări!

  • În ce relație ați fost cu KGB?

 

Nu am colaborat în nicio formă, ba invers, am fost ADVERSARUL lui, le luam apărarea subalternilor pe care KGB încerca să-i pedepsească în diferite forme.

 

  • În domeniul Dvs. de activitate ce influență avea această structură odioasă?

 

De a baga spaima, frica și supunerea OARBA regimului, conducerii, partidului existent!

 

 

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT