Grosu: „Puneți-vă pofta-n cui!”. Autoritățile cer sancțiuni mai dure pentru finanțatorii protestelor cu scop de răsturnare a ordinii constituționale

633
0

Deputații PAS își doresc sancțiuni mai dure pentru organizatorii și finanțatorii protestelor al căror scop este organizarea dezordinilor în masă și răsturnarea ordinii constituționale. Un proiect de lege în acest sens a fost înregistrat la Parlament, iar altul urmează să fie definitivat și propus spre dezbateri publice. Despre aceasta a anunțat, joi, 27 octombrie, președintele Comisiei parlamentare  securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Discuțiile au survenit în contextul protestelor organizate de Partidul „Șor” în capitală și scopul real al acestora.

„Situația este destul de deocheată, dacă anterior lumea ieșea în stradă să protesteze împotriva furtului miliardului, astăzi avem situația în care cei care au furat protestează de ce se protestează împotriva furatului”, a comentat președintele comisiei de profil și deputatul PAS, Lilian Carp.

La începutul ședinței de joi, 27 octombrie, deputata BCS, Diana Caraman, a cerut din nou audierea ministrului de Interne, Ana Revenco, invocând faptul că „poliția intimidează oamenii”, referindu-se la protestatarii lui Șor. Propunerea comunistei nu a întrunit numărul necesar de voturi, respectiv, șefa de la Interne nu va fi audiată în plen. „Puneți-vă pofta-n cui!”, le sugerează președintele Legislativului, Igor Grosu, celor care mai speră să-i „readucă pe hoți la guvernare”.

„Noi n-o să dăm voie nimănui să destabilizeze situația în Republica Moldova. Poliția își face bine meseria, își riscă viețile, în timp ce un bandit și partenerii lui din această sală, pe bani furați, vor să destabilizeze situația în Republica Moldova. Puneți-vă pofta-n cui!… Cei care mai sperau cumva că o să întoarcă înapoi hoții și bandiții. Lucrurile sunt ireversibile. Cine are de stat la pușcărie o să stea”, a dat asigurări Grosu, care a cerut sancțiuni mai dure pentru finanțatorii acțiunilor destabilizatoare din țară.

Zis și făcut. Un proiect de lege în acest sens a fost deja înregistrat, iar un altul urmează să fie supus dezbaterilor publice.

„Chiar ieri a fost înregistrat un proiect de lege care vizează activitatea MAI, în document sunt prevăzute sancțiuni mai dure pentru ultragieri. Am avut situații complicate, când la protest se vine cu toporul… frumos, nu?… s-a aruncat pirotehnică sub rezervorul mașinii de poliție cu scopul de a o aprinde. Se mai lucrează la un proiect care stabilește sancțiuni dure pentru cei care plătesc protestele cu scopul de  răsturnare a situației constituționale, dar și pentru cei care primesc asemenea plăți. Aceștia, totuși, nu sunt zilieri, ei vin cu anumite scopuri”, a explicat deputatul PAS, Lilian Carp.

Precizăm că, recent, mai mulți reprezentanți ai Partidului „Șor” au fost reținuți după ce oamenii legii au ridicat de la domiciliile lor zeci de pungi din plastic în care erau distribuite circa 3,5 milioane de lei. Oamenii legii presupun că este vorba despre o „plată săptămânală”, care era vărsată pentru acoperirea plăților de transport și participare la protestele din Chișinău.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE