Declarație: Construcția liniei de înaltă tensiune Isaccea-Vulcănești trebuie accelerată

538
0

Criza energetică actuală nu este întâmplătoare. Ea se datorează moștenirii eșecurilor unor guvernări proaste, dar și unei reacții întârziate a actualei guvernări, care și-a asumat riscuri inutile, din incompetență, este de părere fostul ambasador al Republicii Moldova în SUA, Igor Munteanu. El susține că achizițiile de electricitate trebuia pornite încă din lunile de vară, din surse diversificate, iar marea lor parte ar fi trebuit căutată în afara zonei de conflict. Igor Munteanu afirmă că nici Ucraina, bântuită de război, nici centrala de la Cuciurgan nu sunt furnizori siguri de energie. „Am fi fost într-o situație mult mai sigură, dacă strategia noastră se orienta spre România, așa cum o facem în situații de avarie”, spune el.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE