Bratu și M. Robu – cei mai buni sportivi ai Europenelor de haltere

701
0

Halterofilii Tudor Bratu și Marin Robu au fost desemnați cei mai bun sportivi ai Campionatului European pentru juniori şi tineret U23, ce s-a desfășurat în perioada 15-25 octombrie 2022 la Durrës (Albania). Ei au învins la respectivele nominalizări – în conformitate cu sistemul de evaluare a prestărilor de sportivi „Robi point” – grație rezultatelor strălucite obținute în categoriile lor de vârstă și greutate. De menționat că ambii atleți de o constituție titanică (primul evoluează în cântarul de 102 kg, la U20, iar al doilea în cel de 81 kg, la U23) au cucerit tocmai câte trei (!) medalii de aur, depășindu-și fără drept de apel adversarii. Astfel, delegația Republicii Moldova a încheiat competiția cu un bilanţ de 6 de medalii, toate fiind de cea mai înaltă probă.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Tudor Bratu la stilul smuls a ridicat 170 kg, iar la aruncat a atins performanța de 202 kg, însumând la total 372 kg, învingând în mod detașat la toate cele trei compartimente. Podiumul european de premiere a fost completat de armeanul Petros Petrosyan (360 kg la total) și ucraineanul Volodymyr Marciuk (347 kg). La rândul său, Marin Robu la proba smuls a îmblânzit metalul de 155 kg, la aruncat a ridicat 197 kg, înregistrând la total 352 kg. El a fost urmat în clasament de britanicul Chris Murray (319 kg la total) și ucraineanul Dmytro Kondratiuk (316 kg). Fără doar și poate, victoria obținută de băieții noștri se datorează și meritului incontestabil al antrenorilor lotului naţional Sergiu Crețu și Grigore Brașoveanu.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE