3,5 milioane de lei săptămânal pentru „recompensarea” protestatarilor lui Șor. Procurorii au găsit zeci de pungi burdușite cu lei și dolari

407
0

Zeci de pungi negre burdușite cu lei și dolari. Procurorii, de comun cu ofițerii CNA și SIS, au descins la domiciliile mai multor reprezentanți ai Partidului „Șor” de unde au ridicat 20 de pungi din plastic, de culoare neagră, pe fiecare dintre care era atașat cu scris de mână numele unui raion. În total, doar pe parcursul zilei de joi, 20 octombrie, au fost ridicate 3,5 milioane de lei. Oamenii legii presupun că este vorba despre o „plată săptămânală”, care era vărsată pentru acoperirea plăților de transport și participare la protestele din Chișinău.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Pe parcursul zilei de joi, oamenii legii efectuaseră 55 de percheziții la domicilii și mijloace de transport ale mai multor persoane suspectate. Aseară, Procuratura anunța despre reținerea a 24 de persoane, unele dintre care au acceptat să „colaboreze cu ancheta”.

În ultimele săptămâni, grupul de urmărire penală a întreprins mai multe măsuri de investigație în vederea identificării suspecților.

„Aceste măsuri au inclus interceptări telefonice, care au surprins conversații între persoanele responsabile de distribuirea banilor și persoane care au acceptat acești bani pentru a plăti activitățile protestatarilor și alte cheltuieli ale Partidului „Șor”, în teritorii, în întreaga țară… În cadrul urmăririi penale a fost documentată și plata în numerar către persoane care au fost transportate în capitală pentru a participa la protestele care au avut loc în fața sediilor Președinției și al Parlamentului”, a declarat șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Drăgălin, în cadrul unui briefing.

Primul suspect a fost reținut joi dimineață, după ce a fost filat toată noaptea. După ce a părăsit capitala cu o geantă plină de bani, suspectul a plecat spre nordul țării, unde a fost reținut în flagrant „în timp ce transmitea bani unui  lider al organizației teritoriale raionale al Partidului «Șor»”.

Măsurile de investigație sunt în decurs de desfășurare.

Potrivit ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, acțiunile Procuraturii Anticorupție au „arătat întregii societăți, inclusiv celor sceptici, fața adevărată, criminală, a grupului «Şor»”.

„Finanțarea din bani murdari, furați de la cetățeni, a activităților politice stă la temelia corupției mari. Nu vom putea avea niciodată o societate liberă și prosperă, dacă vom lăsa hoții să scape de justiție. Am luptat cu hoții să-i scoatem din politică și vom duce această misiune până la capăt. Totuși, trebuie să înțelegem cu toții că justiția adevărată nu se face repede, cu emoții și prin sfidarea procedurilor, ci cu răbdare și rațiune, deoarece procedurile în democrație sunt garantul legalității”, a comentat ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco.

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE