Deputatul Alaiba cere declararea Rusiei drept „stat terorist”, iar socialistul Novac îl impresionează pe Grosu cu un discurs „intelighent”

595
0

Replici acide în Parlamentul de la Chișinău. Întruniți în ședință plenară, deputații din majoritatea parlamentară și cei din opoziție au continuat să-și arunce replici și acuze reciproce.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Înainte de a examina proiectele legislative incluse pe ordinea de zi, deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a propus colegilor din Legislativ să declare Rusia drept „stat terorist”. Deputatul PAS a făcut trimitere la exemplul altor state care au făcut aceleași lucruri și a criticat „vizita din această săptămână la Moscova a colegilor din opoziție”.

„Săptămâna aceasta, colegii din opoziție se află la Moscova, pozează alături de oameni care aplaudă uciderea oamenilor nevinovați de rachetele rusești. Vreau să vă întreb dacă colegii voștri au încercat să ceară niște explicații despre rachetele rusești care au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova. Poate cineva ne mai și spune câți bani au fost cheltuiți pentru această deplasare rușinoasă”, a spus Alaiba.

Deputatul PAS s-a referit la vizita, de acum câteva zile, a  vicepreședintelui Parlamentului Republicii Moldova, socialistul Vlad Bătrâncea, la Moscova.

Drept răspuns, socialiștii i-au sugerat lui Alaiba să se îngrijească de problemele oamenilor.

„Cetățenii Republicii Moldova au probleme cu exportul. Se strică merele și poama pe dealuri. Cetățenii Republicii Moldova au probleme cu tarifele la gazele naturale, dar vouă vă este în cot. Mai bine aveți grijă de cetățeni. Mergeți în primul sat și dacă n-o să luați mardeală acolo, o să fie bine!”, a comentat deputatul BCS, Grigorie Novac.

„Un discurs «intelighent»”, a comentat președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Deputatul PAS, Dan Perciun, a avut un discurs dur la adresa opoziției parlamentare pe care a acuzat-o că este gata să se vândă cu tot cu țară „pentru 30 de arginți”.

„Vizita la Moscova și pozarea pe fundalul regiunilor separatiste este clar că nu are altă explicație decât teama de a pierde suportul Federației Ruse în raport cu comuniștii și Șor… Se pare că ați simțit nevoia de a merge să reiterați disponibilitatea de a reprezenta interesele Federației Ruse aici, sau poate s-au terminat banii și dacă ei acum se duc la Șor, se duc la comuniști, v-au dat televiziunile care vă aparțineau, s-au dus băieții să-și ia televiziunile înapoi, probabil. O să vedem ce o să urmeze după această vizită, poate o să aveți bugete mai mari. Se dă o bătălie drastică între voi – cine e mai servil, voi sau Șor, cine se vinde mai scump sau mai ieftin”, a declarat Dan Perciun în plenul Parlamentului.

Secretarul general al PSRM, care este și vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova, a întreprins o vizită la Moscova în perioada 17-19 octombrie, unde s-a întâlnit cu mai mulți deputați ai Dumei de Stat.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE