«Расчленинград». Inimă, mână și alte membre

1396
0

Miercuri, 12 octombrie, în cadrul emisiunii „În ospeție la Gordon”, cunoscutul ziarist și om politic ucrainean Dmitri Gordon a analizat împreună cu nu mai puțin faimosul politolog și publicist Stanislav Belkovski ultimele evoluții de pe frontul ruso-ucrainean. Sălbaticele atacuri cu rachete asupra orașelor din Ucraina, au constatat cei doi, vădesc disperarea extremă a lui Putin, care, bătut pe câmpul de luptă, mizează acum pe penultimul atu al său – rachetele –, ultimul fiind arma nucleară.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Victoria ucrainenilor e doar o chestiune de timp, viitorul FR ca stat este incert, iar „războiul se va termina la primăvară”, a presupus Belkovski. El a menționat că Evgheni Prigojin, „bucătarul” lui Putin și proprietarul Companiei de mercenari CVK „Vagner”, colindă acum închisorile din Rusia, recrutând criminali de drept comun pentru a-și completa pierderile suferite. Între altele, el a afirmat că Oleg Sokolov ar fi fost recrutat ca mercenar în «Vagner».

Amintim că Oleg Sokolov este un fost docent la facultatea de istorie a Universității de stat din St. Petersburg, care, într-un acces de gelozie, în noiembrie 2019, a omorât-o pe Anastasia Escenko, care-i era doctorandă și amantă.

Frumoasa și deșteapta fată, de numai 24 de ani, provenea dintr-o familie de învățători din ținutul Krasnodar. După ce i-a tras patru gloanțe în cap, profesorul a dezmembrat-o, a băgat bucățile de corp într-un rucsac pe care l-a aruncat în canalul Moika. O mână a căzut din rucsac în apă. Tocmai în acest moment, docentul a fost surprins și arestat de poliție. Judecata l-a condamnat la doar 12,5 ani de închisoare.

Plin de sarcasm, Belkovski afirmă că pe seama lui Sokolov circulă deja bancuri sinistre, ba a apărut chiar și un termen special – «Расчленинград». (Bancul: Vine, cică, Sokolov la părinții Anastasiei și le spune: „Am venit să cer mâna și inima fiicei Dvs.”. Părinții: „Dar fata, în întregime, nu vă interesează?…”.)

Reacția lui Prigojin a fost imediată. A dezmințit că l-ar fi recrutat pe istoricul criminal. „Nu l-am luat pe Sokolov în «Vagner» din cauze ideologice. Știrea e un fals lansat de Nevzorov”, a spus el. „Cauze ideologice”? Și unul, și celălalt sunt doar doi ucigași, doi câini ai războiului, care au fost sau sunt bine plătiți…

„Urât mai trăiți, domnilor!”, zicea Cehov despre compatrioții săi acum mai bine de un secol.

„Urâți mai sunteți, orcilor!”, zice o întreagă lume astăzi.

 

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE