Republica Moldova va avea acces la sistemul european de informații privind vehiculele și permisele de conducere

345
0

Republica Moldova va avea acces la sistemul european de informații privind vehiculele și permisele de conducere (EUCARIS). Parlamentul a adoptat inițiativa legislativă care prevede aderarea țării noastre la Tratatul cu privire la Sistemul european de informații privind vehiculele și permisele de conducere.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

EUCARIS este un sistem comun de schimb de date și informații referitoare la vehiculele și permisele de conducere, la care, în prezent, au acces 34 de state. Astfel, Republica Moldova va beneficia de sprijin în prevenirea, investigarea și urmărirea actelor ilegale în domeniul permiselor de conducere, al înmatriculării vehiculelor și al altor fraude.

„Punctul forte constă în schimbul rapid și interactiv de date, acest lucru fiind foarte important împotriva furtului de mașini, verificării înmatriculării vehiculelor și fraudelor aferente domeniilor enunțate. Aderarea Republicii Moldova la tratat și protocol va avea un impact pozitiv prin îmbunătățirea situației rutiere pe teritoriul țării, reducerea discrepanțelor legate de gradul de siguranță rutieră, aplicarea unui tratament nediscriminatoriu în ceea ce privește persoanele nerezidente care comit încălcări ale normelor rutiere, responsabilizarea conducătorilor”, a explicat secretarul de stat al MAI, Serghei Diaconu.

Proiectul de lege a fost susținut de 74 de deputați.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE