România ne va livra lemne, iar autoritățile de la Chișinău intenționează să combată defrișările ilicite prin monitorizarea prin satelit

156
0

Guvernul României a aprobat livrarea a 200 de mii de metri steri (130 000 de m.c.) de lemne pentru Moldova pentru a ajuta cetățenii de peste Prut să treacă de iarna care se anunță a fi una deosebit de grea. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Natalia Gavrilița, în cadrul ședinței Guvernului, care a ținut să mulțumească „prietenului care la nevoie se cunoaște”.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Lemnele vor fi livrate prin intermediul Agenției „Moldsilva”, iar șefa Executivului a cerut factorilor responsabili să facă „toate procedurile necesare” pentru a se asigura că aceste lemne „ajung cât mai repede pe piața Republicii Moldova”. „Suntem foarte recunoscători Guvernului României pentru toată colaborarea pe care o avem”, a specificat Gavrilița.

Totodată, șefa Executivului de la Chișinău a invocat problema defrișărilor ilicite de pădure, tot mai acută în ultima perioadă. În această ordine de idei, Gavrilița a declarat că, în viitorul apropiat, fâșiile forestiere din republică vor fi monitorizate prin satelit.

„Vreau să comunic oamenilor că discutăm cu câteva organizații despre posibilitatea monitorizării pădurilor, până la fiecare copac, cu imagini din satelit. Să vedem, în timp real, dacă au loc defrișări ilegale. Mai durează până când sunt implementate aceste tehnologii noi, dar suntem hotărâți să asigurăm că această iarnă nu va duce la defrișări mari, pentru că noi, dimpotrivă, vrem să împădurim țara și nu deraiem de la scopul nostru principal”, a comunicat Gavrilița.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT