Ministerul Apărării dezminte informațiile din presa rusă, precum că Maia Sandu s-ar pregăti să anunțe mobilizare armată

415
0

Ministerul Apărării al Republicii Moldova dezminte informația apărută în mass-media din Federația Rusă, precum că șefa statului, Maia Sandu, se pregătește să anunțe mobilizare militară în Republica Moldova.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit Legii Nr.212 din 24.06.2004 privind regimul stării de urgență, de asediu și de război, mobilizarea este demarată odată cu declararea stării de asediu sau de război. Parlamentul Republicii Moldova este cel care declară mobilizare la propunerea Consiliului Suprem de Securitate, iar președintele Republicii Moldova poate declara, cu aprobarea Parlamentului, mobilizarea parțială sau generală. În Republica Moldova nu este stare de asediu și nu există premise pentru declararea mobilizării”, a precizat instituția.

Menționăm că, astăzi, mai multe canale de Telegram din Federația Rusă au scris că Maia Sandu, „la indicația curatorilor străini”, ar fi început pregătirea pentru demararea unei mobilizări militare de amploare în Republica Moldova pentru ca, împreună cu trupele române, să deschidă un nou front împotriva Rusiei.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE