Ministerul Apărării dezminte informațiile din presa rusă, precum că Maia Sandu s-ar pregăti să anunțe mobilizare armată

186
0

Ministerul Apărării al Republicii Moldova dezminte informația apărută în mass-media din Federația Rusă, precum că șefa statului, Maia Sandu, se pregătește să anunțe mobilizare militară în Republica Moldova.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Potrivit Legii Nr.212 din 24.06.2004 privind regimul stării de urgență, de asediu și de război, mobilizarea este demarată odată cu declararea stării de asediu sau de război. Parlamentul Republicii Moldova este cel care declară mobilizare la propunerea Consiliului Suprem de Securitate, iar președintele Republicii Moldova poate declara, cu aprobarea Parlamentului, mobilizarea parțială sau generală. În Republica Moldova nu este stare de asediu și nu există premise pentru declararea mobilizării”, a precizat instituția.

Menționăm că, astăzi, mai multe canale de Telegram din Federația Rusă au scris că Maia Sandu, „la indicația curatorilor străini”, ar fi început pregătirea pentru demararea unei mobilizări militare de amploare în Republica Moldova pentru ca, împreună cu trupele române, să deschidă un nou front împotriva Rusiei.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT