Autoritățile au temerea că furnizorul rus de gaze nu-și va onora obligațiile contractuale în raport cu Republica Moldova

396
0

Autoritățile Republicii Moldova nu au „certitudinea că „Gazprom” va respecta contractul cu „Moldovagaz””. Declarația a fost făcută de șefa statului, Maia Sandu, care a vorbit, în cadrul unei conferințe de presă, despre rezultatele ședinței Consiliului Suprem de Securitate, convocat sâmbătă, 24 septembrie.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În sectorul energetic, nu avem certitudinea că „Gazprom” va respecta contractul cu „Moldovagaz”. Amintim că, din 1 octombrie, conform contractului, prețul de achiziție a gazului trebuie să fie semnificativ mai mic. Autoritățile statului sunt pregătite să acționeze în orice situație după scenariile pregătite anterior. Cetățenii vor avea sprijinul Guvernului și în această iarnă, la fel cum au avut și iarna trecută”, a declarat șefa statului, Maia Sandu.

Președinta a dat asigurări că autoritățile statului sunt pregătite pentru eventualitatea în care partea rusă va ignora prevederile contractuale vizate.

Pentru situația în care „Gazprom” nu-și va îndeplini obligațiile contractuale, avem anumite rezerve pentru luna octombrie și după luna octombrie vom pune în aplicare celelalte planuri pe care le-am elaborat până acum pentru un asemenea scenariu”, a comunicat Maia Sandu.

Tot astăzi, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a comunicat pe pagina sa de socializare că, în contextul pregătirilor pentru această iarnă, au început livrările de păcură. „Astăzi, primele cisterne de păcură au ajuns pentru suplinirea rezervei de stat”, a specificat Andrei Spînu.

Precizăm că, anterior, SA „Termoelectrica” a anunțat despre inițierea procedurii de achiziționare, prin negocieri directe, a 190 de mii de tone de păcură, în conformitate cu decizia Comisiei pentru Situații Excepționale din 15 septembrie curent.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE