Campionatul Mondial Universitar: 3 distincții de aur pentru Serghei Tarnovschi

535
0

Canoistul Serghei Tarnovschi a cucerit trei medalii de aur la Campionatul Mondial Universitar, ce a avut loc în municipiul Bydgoszcz (Polonia). Competiția de canoe sprint a fost organizată de Federația Internațională a Sportului Universitar, desfășurându-se în perioada 16-18 septembrie a.c.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Sportivul din Moldova mai întâi s-a impus pe distanța de 200 de metri, la individual. Într-o cursă de o concurență acerbă el l-a întrecut, la o diferență de 2 zecimi de secundă (40.78 secunde), pe reprezentantul gazdelor, Oleksii Koliadych (40.98), campionul mondial în exercițiu, ambii atleți fiind de origine ucraineană (S. Tarnovschi evoluează pentru Republica Moldova începând din anul 2013, fiind naturalizat la vârsta de 15 ani). Podiumul de premiere a fost completat de spaniolul Diego Gonzalez Ormazabal (41.97).

După care sportivul nostru a participat la cursa de 1000 de metri, care anul trecut i-a adus bronzul olimpic la Tokyo (Japonia). În capitala niponă Serghei Tarnovschi a demonstrat rezultatul de 4:06.069 minute, de această dată îmbunătățindu-l considerabil – 4:01.37. La o diferență substanțială de ambarcațiunea Moldovei, al doilea la linia imaginară de sosire veni canoistul din Spania, Ignacio Calvo Moya (4:03.17), urmat de polonezul Adrian Kłos (4:03.63).

Pe a treia sa distanță (500 m) în cadru acestei Regate, atletul din Moldova a fost cu un cap peste adversarii săi, învingând cu un avantaj mai mult decât confortabil, de 4.52 sec. (1:48.92 min.), față de concurentul său principal, Oleksii Koliadych (1:53.44). Iar medalia de bronz i-a revenit ibericului Ignacio Calvo Moya (1:53.56).

Reamintim că anul acesta Serghei Tarnovschi a cucerit la Halifax (Canada) titlul de campion mondial în proba de simplu, câștigând cursa de anduranță de 5000 m.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE