Interpreți din Republica Moldova salută actul de curaj al Allei Pugaciova. „Ea demonstrează tuturor că nu e suficient să fii doar artist, trebuie să ai propria opinie, să ai curajul de a lua decizii pentru care îți asumi niște riscuri”

1459
0

Declarația cunoscutei interprete Alla Pugaciova a bulversat spațiul mediatic din Rusia. Ieri, 18 septembrie, Alla Pugaciova a cerut în postarea sa de pe Instagram, raportată inițial de jurnalistul Kevin Rothrock de la site-ul de investigații Meduza, citat de hotnews.ro, oprirea „trimiterii la moarte a băieților noștri pentru scopuri iluzorii care fac din țara noastră un paria și împovărează viețile cetățenilor”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Vă cer să mă înscrieți în rândurile agenților străini ai țării mele iubite. Sunt solidară cu soțul meu”, a scris ea.

Mesajul lui Pugaciova vine la o zi după ce Galkin, un comediant care a vorbit în repetate rânduri împotriva războiului cu Ucraina, a fost desemnat agent străin de Rusia.

Ministerul rus al Justiției a susținut că Galkin desfășoară activități politice și primește ajutor de la o sursă străină – Ucraina.

„Motivarea deciziei este că se presupune că primesc fonduri din Ucraina pentru a face activități politice. În primul rând, nu fac activități politice. Pe scenă la concertele mele, fac umor și satiră politică, așa cum fac de 28 de ani. […]

Dacă mă adresez abonaților și telespectatorilor mei ca cetățean și ca persoană, o fac cu absolută sinceritate. … Nu-mi vând părerea sau gândurile și nu cumpăr pe alții. Nu îmi vând conștiința”, a spus Galkin.

Galkin a adăugat că a primit bani din Ucraina în urmă cu aproximativ 10 ani, când a susținut un concert acolo.

După invadarea Ucrainei de către Rusia, Maksim Galkin s-a exprimat în mod repetat împotriva războiului. La începutul lunii septembrie, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a spus că Galkin a făcut „declarații foarte rele” și că „în mod clar nu este pe aceeași cale ca noi”, potrivit Meduza.

Galkin și soția sa, Alla Pugaciova, au părăsit Rusia la scurt timp după începerea războiului. Pugaciova, care nu a făcut nicio declarație publică despre invazia Ucrainei, a revenit în august la Moscova, împreună cu copiii lor, Galkin rămânând în străinătate.

În acest context, reporterul „Gazetei de Chișinău” a vorbit cu mai mulți interpreți din Republica Moldova pentru a afla părerea lor despre gestul Allei Pugaciova.

Interpreta Aliona Triboi consideră că gestul cunoscutei cântărețe din Rusia este extrem de curajos.

„Imaginați-vă că fiecare din noi am fi persoane foarte vizibile, un fel de dive, un fel de pop-staruri, și foarte multă lume ne-ar admira, ne-ar urmări. Câți dintre oamenii vizibili ar avea curajul să-și semneze sentința de a nu mai călca în țara în care s-au născut? Câți dintre artiști ar face gestul acesta? Sigur că ea este o forță. Eu din mai multe surse știu că Alla Pugaciova are influență în toate cercurile, o susțin oameni din diferite domenii și pături sociale. Este un gest curajos să-i transmiți președintelui țării tale un asemenea mesaj, în condițiile în care în țara ta, pentru orice ieșire în Piață cu o foaie albă pe care nu scrie nimic, ești închis la pușcărie. Probabil, asta a și făcut-o să fie longevivă în activitatea ei. Ea demonstrează tuturor că nu e suficient să fii doar artist, trebuie să fii o personalitate, să ai propria opinie, să ai curajul de a lua decizii pentru care să-ți asumi niște riscuri, asta înseamnă a fi om matur și o personalitate. Este doar de admirat gestul ei. Eu am un enorm respect și pentru soțul ei. Este un semn de curaj. Bravo! Asta înseamnă a fi personalitate, a avea caracter”, ne-a spus Aliona Triboi.

Interpretul Pasha Parfeni susține că gestul Allei Pugaciova este demn de respect.

„E o atitudine absolut corectă și importantă pentru toată societatea. Așa ar trebui să procedeze toți oamenii de cultură”, ne-a declarat Pasha Parfeni.

Și interpreta Corina Țepeș a apreciat fapta temerară a Allei Pugaciova: „E solidară cu Ucraina și împotriva tuturor intențiilor războinice ale celor de la Moscova. Acolo mulți artiști și-ar spune oful, dar, din păcate, nu toți sunt Alla Pugaciova.”

Interpretul de muzică ușoară Anatol Mîrzenco ne-a răspuns fără echivoc: „Sunt pacifist și sunt împotriva oricărei violențe, pentru că suferă copii, suferă părinți. Susțin mesajul Allei Pugaciova”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE