Mai mulți deputați municipali din Moscova și Petersburg cer demiterea lui Putin

814
0

În Rusia a fost făcut public un nou demers al unor deputați municipali care condamnă acțiunile inacceptabile ale președintelui țării. Apelul a fost publicat de Xenia Torstrem, deputat în circumscripția Semionovski din Petersburg, informează dw.com, citat de „Gazeta de Chișinău”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Astfel, deputați din 18 circumscripții din Moscova, Petersburg și Kolpino au făcut o declarație publică cerând demiterea președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin.

Luni, 12 septembrie, Xenia Torstrem, deputat în circumscripția Semionovski din Petersburg, a publicat declarația deputaților municipali pe contul său Twitter. Ea a chemat alți oficiali să se alăture petiției.

„Noi, deputați municipali din Rusia, considerăm că acțiunile președintelui V.V. Putin prejudiciază viitorul Rusiei și al cetățenilor săi. Cerem demiterea lui Vladimir Putin din postul de președinte al FR!”, se spune în textul declarației, semnată de circa 20 de deputați. Torstrem a subliniat că „textul petiției este laconic” și nu „discreditează” pe nimeni.

Declarații similare au făcut publice săptămâna trecută de către deputați municipali din circumscripția Lomonosovski din Moscova, care au adresat președintelui rus Vladimir Putin un demers prin care îi cer demisia. Ei consideră că o schimbare a puterii este necesară pentru bunul mers al treburilor din țară și notează că, după încheierea celui de al doilea mandat al lui Putin, „totul a mers din rău în mai rău”.

De asemenea, miercuri, 7 septembrie, membri ai Consiliului municipalității Smolninskoye din Sankt Petersburg au cerut deputaților Dumei de Stat să îl pună sub acuzare pentru înaltă trădare pe președintele Vladimir Putin din cauza declanșării războiului din Ucraina.

Decizia deputaților a fost publicată pe site-ul oficial al circumscripției, transmite Radio Svoboda, citată de „Gazeta de Chișinău”.

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE