Oficiali municipali din Moscova se alătură celor din Petersburg și cer demiterea lui Putin

5339
0

Deputați municipali din circumscripția Lomonosovski din Moscova au adresat președintelui rus Vladimir Putin un demers prin care îi cer demisia. Ei consideră că o schimbare a puterii este necesară pentru bunul mers al treburilor din țară și notează că, după încheierea celui de al doilea mandat al lui Putin, „totul a mers din rău în mai rău”. Decizia deputaților a fost publicată pe site-ul oficial al circumscripției, transmite Radio Svoboda, citată de „Gazeta de Chișinău”.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

În apelul lor, deputații subliniază că retorica agresivă a lui Putin și a subordonaților săi a aruncat Rusia înapoi în epoca Războiului Rece, că PIB-ul nu s-a dublat, salariul minim nu s-a ridicat la cifrele scontate, Rusia fiind părăsită în masă de cei mai instruiți și mai harnici oameni, și nu există nici urmă din stabilitatea promisă.

În această situație, deputații îi cer președintelui să-și părăsească postul. „Concepțiile Dumneavoastră, modelul Dumneavoastră de management sunt total depășite împiedicând dezvoltarea Rusiei și a potențialul său uman”, scriu deputații municipali.

Amintim că miercuri, 7 septembrie, membri ai Consiliului municipalității Smolninskoye din Sankt Petersburg au cerut deputaților Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, să îl pună sub acuzare pentru înaltă trădare pe președintele Vladimir Putin din cauza declanșării războiului din Ucraina.

Astfel, au fost întocmite dosare privind discreditarea armatei ruse împotriva a cinci deputați ai municipalității Smolninskoye din Petersburg – Dmitri Baltrukov, Dmitri Paliuga, Nikita Yuferev, Ivan Cebotari și Anna Kiselyova. Alți doi deputați au fost eliberați de la poliție fără a li se întocmi procese-verbale.

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT