Vladimir Soloviov a afirmat în timpul emisiunii sale difuzate de postul Rossiya-1 că rușii poartă războaie în scopuri pașnice

650
0
Vladimir Soloviov Foto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Un nou moment suprarealist a avut loc la televiziunile rusești, Vladimir Soloviov afirmând în timpul emisiunii sale difuzate de postul Rossiya-1 că rușii poartă războaie în scopuri pașnice, transmite hotnews.ro.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Discuția privind războaiele în scopuri pașnice ale Rusiei începe după o intervenție a politologului Dmitri Kulikov care afirmă că „în Occident se spune deschis acum că ei planifică ani de zile de conflict armat [în Ucraina]. Din înțelegerea mea, noi i-am tot îndemnat să se oprească: ‘Nu o faceți, nu merită’”.

Kulikov este întrerupt de Vladimir Soloviov, moderatorul emisiunii de la Rossiya-1 care este prezentată sub forma unei „dezbateri”, acesta intervenind pentru a spune că „principala diferență între noi și ei [Occident] este că noi tot căutăm pace, dar ei cer înfrângerea noastră”.

Cât timp purtăm războaie în speranța păcii, spre deosebire de [obiectivul] victoriei finale asupra Occidentului, ne vom tot lovi de dificultăți”, adaugă el.

Soloviov a apărut în emisiune fără vânătăile care au declanșat un val de ironii pe rețelele de socializare zilele trecute.

El a părut de asemenea mai relaxat comparativ cu intervențiile avute în ultimul timp la adresa șefului diplomației europene Josep Borrell, pe care l-a numit un admirator al dictatorului spaniol Francisco Franco, și a cancelarului german Olaf Scholz, despre care a spus că îl are pe Hitler drept model și idol.

Într-un alt monolog îndelungat susținut într-o altă emisiune a sa difuzată la sfârșitul lunii august, el a părut să uite inclusiv de propaganda oficială a Kremlinului, vorbind despre „războiul”, și nu „operațiunea militară specială”, din Ucraina, și afirmând că acesta a început în 2014, o referință la războiul separatist din Donbas.

Kremlinul a negat constant de-a lungul anilor că îi susține în vreun fel pe separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei, afirmând în schimb că aceștia sunt „patrioți” ce luptă benevol împotriva „oprimării” ucrainene.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT