Ultima oră: Iuliana Cantaragiu și-a anunțat demisia din funcția de ministră a Mediului

342
0

Iuliana Cantaragiu și-a depus demisia din funcția de ministră a Mediului. Despre aceasta ea a anunțat pe pagina sa de Facebook.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

A fost un an plin de muncă, reforme și proiecte. Am redat mediului ministerul comasat de guvernările anterioare. Am inițiat reforma agențiilor subordonate, care sper să fie finalizată până la sfârșitul acestui an, și am creat premisele unei funcționări corecte, integre, transparente la Moldsilva, Apele Moldovei, Agenția de Mediu, Inspectoratul pentru Protecția Mediului, Serviciul Hidrometeorologic de Stat. Am asigurat instituționalizarea ariilor protejate de stat – Rezervația Biosferei Prutul de Jos, am reușit crearea Parcului Național Nistrul de Jos, lucru așteptat de ecologiști timp de 20 de ani”, a spus Iuliana Cantaragiu în mesajul său.

Printre reușitele în funcția de ministră, ea a mai menționat investiția în stația de epurare din Soroca, deblocarea proceselor în domeniul gestionării deșeurilor și punerea bazelor pentru demararea dezvoltării infrastructurii în trei regiuni de management al deșeurilor.

Sunt recunoscătoare echipei mele și celor care m-au susținut în această perioadă. Am avut oportunitatea unică să activez din poziția de decident și știu acum mai bine ce provocări și limitări stau în fața ministerului, de aceea urez mult succes, curaj și putere viitorului ministru”, a mai scris fosta ministră pe pagina sa.

Totodată, prim-ministra Natalia Gavrilița a anunțat că a acceptat cererea de demisie a Iulianei Cantaragiu.

Am acceptat azi demisia ministrei Mediului Iuliana Cantaragiu. I-am mulțumit pentru munca și dedicația ei în acest an în care a fost transformat modul în care e gestionat domeniul mediului în Republica Moldova”, a scris premierul pe rețelele de socializare.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT