Pașapoarte mai ieftine și fără restricții. ASP oferă detalii privind eliberarea actelor în regim de urgență

483
0

Începând cu ziua de luni, 15 august, toți cetățenii Republicii Moldova își pot perfecta pașapoartele fără restricții și fără a prezenta documente confirmative, în cazul când comandă pașapoarte în regim de urgență, anunță Agenția Servicii Publice (ASP).

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

ASP precizează că, începând cu 1 august, tariful la perfectarea pașaportului în termen de 20 de zile lucrătoare a fost diminuat de la 850 de lei la 650 de lei. De asemenea, cetăţenii pot să-şi perfecteze două pașapoarte concomitent sau să solicite al doilea act, chiar dacă au deja unul valabil. Restricțiile privind eliberarea pașapoartelor au fost anulate în baza deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale din 8 august.

Potrivit legislației în vigoare, cetățenii Republicii Moldova își pot perfecta pașaportul la orice centru multifuncțional, indiferent de înregistrarea la domiciliu sau reședință, atât în baza programărilor prealabile, cât și conform principiului rândului viu.

Cetățenii pot solicita livrarea pașapoartelor la domiciliu, atât în țară, cât și peste hotare, prin intermediul Mdelivery, în termen de 5, 10 sau 20 de zile lucrătoare. Livrarea se face contra cost, doar la solicitarea beneficiarului.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE