Moldova – Turcia 5-3 sau tradiția invincibilității

733
0
Echipa Moldovei, campioană

Reprezentativa Moldovei de fotbal pe plajă și-a adjudecat trofeul principal al Campionatului European (Euro Beach Soccer League), Divizia B, repetând isprava ediției din anul trecut. Turneul s-a desfășurat în perioada 27-31 iulie 2022 pe terenul de nisip al Arenei amplasate în Parcul „La Izvor” din Chișinău.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE
Golgheterul turneului, Andreas Katsoulis, și președintele Federației Sportive de Fotbal pe Plajă din Moldova, Eduard Crețu   Sursa foto: fmf.md
Golgheterul turneului, Andreas Katsoulis, și președintele Federației Sportive de Fotbal pe Plajă din Moldova, Eduard Crețu Sursa foto: fmf.md

Dreptul de a disputa finala mare a competiției continentale l-au obținut selecționatele Moldovei și Turciei, care au învins în toate cele patru meciuri pe care le-au avut de jucat pe parcursul întrecerii. Astfel, echipa noastră a surclasat, rând pe rând, naționalele Maltei (4-1), Angliei (4-1), României (3-0) și Greciei (5-1 în semifinale), iar Turcia a trecut de Letonia (3-2), Danemarca (1-0 după prelungiri), Lituania (3-1) și,  în semifinale, de Kazahstan (12-10).

Finala a început cu atacul oaspeților, care au administrat o bară din lovitură liberă, după care portarul nostru Ruslan Istrati a avut două intervenții salvatoare, petrecute într-un interval de doar un minut. În scurt timp însă cursul jocului luă o întorsătură total opusă, tricolorii încheind repriza cu un neverosimil 3-0 (au marcat Andrei Negara, Leonid Podlesnov și Grigore Cojocari). În continuare a fost o chestie de măiestrie tactică ca discipolii lui Ruslan Pernai să ducă meciul spre victorie, scor final 5-3 (au mai marcat Nicolae Ignat și Grigore Cojocari). Această reușită a oferit dreptul formației noastre naționale să evolueze la Jocurile Europene, ce vor avea loc în perioada 21 iunie – 2 iulie 2023 la Cracovia-Malopolska (Polonia). De asemenea, reprezentativa Moldovei a promovat în Divizia A, cea de elită, în cadrul căreia va evolua anul viitor.

La ceremonia de premiere, lui Ruslan Istrati i-a fost înmânat trofeul pentru Cel mai bun portar, pe care l-a primit din mâinile lui Alexandru Golban, directorul turneului. Grecul Andreas Katsoulis cu opt reușite a devenit golgheterul competiției (premiul i-a fost înmânat de Eduard Crețu, președintele Federației Sportive de Fotbal pe Plajă din Moldova), iar căpitanul echipei noastre, Grigore Cojocari, a fost desemnat Cel mai bun jucător al întrecerii. Apoi reprezentativa Turciei a primit însemnul pentru locul 2, înmânat de către Jose Ponset, directorul de evenimente la Federația Internațională de Fotbal pe Plajă.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE