Echipajul Ivan Corşunov/Alexandr Bulat, pe podiumul mondial

562
0

Echipajul de dublu vâsle (BM2x) Under-23, alcătuit din Ivan Corşunov și Alexandr Bulat, și-a adjudecat argintul la Campionatele Mondiale de canotaj (U-19 și U-23), ce s-au desfășurat în perioada 25-30 iulie curent la Varese (Italia). Este o realizare în premieră pentru canotajul academic moldovenesc, de la independență încoace. Dubloul nostru a intrat în concurs pe 26 iulie și a ocupat locul 2 în calificări, accesând astfel în etapa semifinalelor. Ambarcațiunea din Moldova a parcurs distanța de 2000 metri cu timpul de 06 min. 29 sec. 35/100, fiind devansată de sportivii din Belgia (06:26.51 min., Tristan Vandenbussche/Aaron Andries), viitorii campioni mondiali.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În a doua semifinală, derulată pe 28 iulie, băieții noștri au condus din start pentru a învinge Franța cu o diferență de 0,94 secunde (06:17.69), iar Elveția a ocupat al treilea loc de calificare. În regata finală (30 iulie), reprezentanții Moldovei s-au aflat pe poziția de lideri, ca în a doua jumătate a cursei (6:21.86) să fie întrecuți de belgieni (6:18.64), podiumul fiind completat de echipajul din Irlanda, Konan Pazzaia și Brian Colsh (6:23.19). Aceștia din urmă au revenit miraculos de pe pozițiile inferioare, însă s-au plasat la o distanță semnificativă de barca noastră.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE