Echipajul Ivan Corşunov/Alexandr Bulat, pe podiumul mondial

323
0

Echipajul de dublu vâsle (BM2x) Under-23, alcătuit din Ivan Corşunov și Alexandr Bulat, și-a adjudecat argintul la Campionatele Mondiale de canotaj (U-19 și U-23), ce s-au desfășurat în perioada 25-30 iulie curent la Varese (Italia). Este o realizare în premieră pentru canotajul academic moldovenesc, de la independență încoace. Dubloul nostru a intrat în concurs pe 26 iulie și a ocupat locul 2 în calificări, accesând astfel în etapa semifinalelor. Ambarcațiunea din Moldova a parcurs distanța de 2000 metri cu timpul de 06 min. 29 sec. 35/100, fiind devansată de sportivii din Belgia (06:26.51 min., Tristan Vandenbussche/Aaron Andries), viitorii campioni mondiali.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

În a doua semifinală, derulată pe 28 iulie, băieții noștri au condus din start pentru a învinge Franța cu o diferență de 0,94 secunde (06:17.69), iar Elveția a ocupat al treilea loc de calificare. În regata finală (30 iulie), reprezentanții Moldovei s-au aflat pe poziția de lideri, ca în a doua jumătate a cursei (6:21.86) să fie întrecuți de belgieni (6:18.64), podiumul fiind completat de echipajul din Irlanda, Konan Pazzaia și Brian Colsh (6:23.19). Aceștia din urmă au revenit miraculos de pe pozițiile inferioare, însă s-au plasat la o distanță semnificativă de barca noastră.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT