„Cu pufușor pe botișor”? Vlad Bătrîncea riscă să rămână fără sute de mii de lei. Socialistul supărat foc: „Voi merge în instanță!”

1077
0

Vicepreședintele Parlamentului și secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, riscă să rămână fără o parte din avere. Asta după ce inspectorii Autorității Naționale de Integritate (ANI) au depistat neconcordanțe la capitolul venituri și cheltuieli în declarațiile de avere ale politicianului.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Mai exact, în actul de constatare al ANI, Batrîncea nu poate justifica proveniența sumei de 713 924 de lei. Inspectorii ANI au depistat această diferență după ce au analizat actele aferente unei tranzacții de vânzare-cumpărarea a unui imobil în capitală.

„Se constată existența diferenței substanțiale nejustificate între veniturile obținute și cheltuielile realizate, pe de o parte și averea dobândită, pe de altă parte în mărime de 713 924 de lei”, se menționează în actul de constatare al ANI.

La rândul său, socialistul Vlad Batrâncea declară că va contesta, inclusiv în instanță, actul de constatare al inspectorilor ANI. „Niciodată nu am ascuns și nu am de gând să ascund averea mea. Tot ce am este la vedere și este declarat conform legii. Afirm categoric că nu duc o viață de lux, trăiesc modest, nu dețin conturi bancare și nici mașini nu am. Apartamentul în care locuiesc este singura proprietate pe care o dețin și pentru care mai am de achitat ipoteca încă mulți ani înainte”, a declarata socialistul Vlad Batrîncea, care califică documentul drept un instrument al campaniei de „denigrare și atac asupra opoziției”.

Vicepreședintele socialist al Parlamentului nu a comentat constatările inspectorilor ANI.

În declarația sa de avere pentru anul trecut, secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, declara că a ridicat 242 629 de lei în calitate de salariu de la Parlament. Tot din contabilitatea Parlamentului a ridicat 171 930 de lei pentru achitarea serviciilor de asistent și cele protocolare.  Nu a declarat niciun venit din declarații și moșteniri și nici terenuri în proprietate. În schimb, a indicat că are datorii la bancă. Mai exact, este vorba despre un credit de 500 000 de lei contractat în 2019 și pe care ar trebui să-l închidă în 2029.

 

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE