Prestație meritorie pentru Andrian Mardare la Mondiale

622
0
Foto: Antrenorul Valeriu Lungu și Andrian Mardare

Atletul moldovean Andrian Mardare (27 de ani) s-a clasat la 23 iulie curent pe un prestigios loc 7 la Campionatul Mondial de atletism ce a avut loc la Eugene (Oregon/SUA). Discipolul antrenorului Valeriu Lungu a evoluat în proba de aruncare a suliței, înregistrând în finală rezultatul de 82,26 metri. Însă pentru a accede în faza decisivă, el a trebuit să treacă de calificări: era nevoie fie să îndeplinească baremul de 83,50 m, fie să nimerească printre primii 12 din cei 28 de participanți. Cea mai bună aruncare a lui Andrian, de 80,83 m, i-a adus clasarea pe locul 10 și calificarea în faza următoare.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În etapa a doua, totul începea de la zero. În prima tentativă, sportivul din Nemțeni, Hâncești, a propulsat sulița la o distanță de 79,55 m, a doua s-a dovedit a fi fără rezultat, iar a treia, de 82,26 m, i-a asigurat situarea printre primii 8 și un loc în finala mare. Următoarele două aruncări au fost de 79,42 m și de 81,07 m, a șasea nefiind validată. Locul 7 ocupat de Andrian Mardare s-a dovedit a fi cel mai bun rezultat printre cei cinci sportivi moldoveni, care au concurat la Mondialele de la Eugene în diferite probe. Această clasare în topul celor mai buni sulițași ai lumii i-a garantat lui A. Mardare un cec de 6 mii de dolari SUA.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE