Prestație meritorie pentru Andrian Mardare la Mondiale

400
0
Foto: Antrenorul Valeriu Lungu și Andrian Mardare

Atletul moldovean Andrian Mardare (27 de ani) s-a clasat la 23 iulie curent pe un prestigios loc 7 la Campionatul Mondial de atletism ce a avut loc la Eugene (Oregon/SUA). Discipolul antrenorului Valeriu Lungu a evoluat în proba de aruncare a suliței, înregistrând în finală rezultatul de 82,26 metri. Însă pentru a accede în faza decisivă, el a trebuit să treacă de calificări: era nevoie fie să îndeplinească baremul de 83,50 m, fie să nimerească printre primii 12 din cei 28 de participanți. Cea mai bună aruncare a lui Andrian, de 80,83 m, i-a adus clasarea pe locul 10 și calificarea în faza următoare.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

În etapa a doua, totul începea de la zero. În prima tentativă, sportivul din Nemțeni, Hâncești, a propulsat sulița la o distanță de 79,55 m, a doua s-a dovedit a fi fără rezultat, iar a treia, de 82,26 m, i-a asigurat situarea printre primii 8 și un loc în finala mare. Următoarele două aruncări au fost de 79,42 m și de 81,07 m, a șasea nefiind validată. Locul 7 ocupat de Andrian Mardare s-a dovedit a fi cel mai bun rezultat printre cei cinci sportivi moldoveni, care au concurat la Mondialele de la Eugene în diferite probe. Această clasare în topul celor mai buni sulițași ai lumii i-a garantat lui A. Mardare un cec de 6 mii de dolari SUA.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT