Soluții pentru beneficiarii Programului „Prima Casă”: Guvernul va compensa 50% din suma majorării dobânzii

362
0

Pentru a diminua impactul scumpirii creditelor și a reduce riscul de intrare în incapacitate de plată a beneficiarilor Programului „Prima Casă”, Guvernul a aprobat, astăzi, 27 iulie, decizia privind compensarea majorării dobânzii până la 50% și modul de acordare a compensațiilor.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Potrivit unui comunicat al Executivului, compensația se va acorda lunar persoanelor care, la data de 30 iunie 2022, au statutul de beneficiar în cadrul Programului de stat „Prima Casă”. Calculul și achitarea compensației se va efectua pentru perioada iulie 2022 – decembrie 2022.

Volumul compensației acordate din bugetul de stat unui beneficiar se va calcula din data de 1 iulie 2022, în mărime de până la 50% din suma majorării dobânzii calculate din soldul creditului rămas.

Transferul compensațiilor pentru luna iulie se va efectua în luna august 2022, după punerea în aplicare a hotărârii de Guvern. În cazul stingerii anticipate a creditului ipotecar, transferul compensației încetează din luna următoare celei în care a fost achitată ultima rată.

În ședința de astăzi, a fost aprobată și decizia privind alocarea mijloacelor financiare din Fondul de rezervă al Guvernului, în valoare de 42 de milioane de lei, pentru acoperirea acestor cheltuieli.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT