Nistru Chișinău și-a adjudecat Cupa Moldovei la fotbal pe plajă

380
0

BSC Nistru Chișinău, campioana în exercițiu a țării, a intrat pentru a treia oară la rând în posesia Cupei Moldovei la fotbal pe plajă, învingând în finală formația Sportul Studențesc ULIM Chișinău. Meciul s-a disputat la 16 iulie a.c. pe Arena Beach Soccer din parcul „La Izvor” al capitalei, în prezența a sute de spectatori, dornici de goluri frumoase și de un joc pe măsură. Putem afirma că ei n-au rămas dezamăgiți, asistând la o partidă cu multe goluri, pe toate gusturile.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Primul moment periculos a fost creat în minutul 4, când jucătorul campioanei en-titre, Nicolae Ignat, în fața porții a finalizat cu capul o centrare de pe dreapta, însă portarul studenților, Anatolie Cebotari, s-a opus in extremis. Presiunea pusă pe adversari de discipolii selecționerului Ruslan Pernai crește în continuare: Andrei Negara trimite imparabil cu capul o minge ce i-a fost pasată din aruncare de out, scor 1-0. La rândul lor, elevii antrenorului Denis Melnicov au încercat să se revanșeze, însă de fiecare dată le-a lipsit inspirația din faza de finalizare.

În min. 9 al reprizei secunde, Constantin Gurjui zguduie plasa printr-o lovitură din fața porții la colțul lung, majorând scorul, care s-a menținut până la pauză. Mitanul al treilea a început cu un adevărat asalt al deținătoarei Cupei de anul trecut, campionii marcând încă de trei ori. Golul de onoare al celor de la ULIM veni în ultimul minut de joc, când Alexandru Arefiev a trimis mingea în plasă dintr-o lovitură liberă executată de la centrul terenului de nisip, balonul ricoșând din transversală după linia porții, scor final 5-1.

Focuri de artificii și muzica victoriei au colorat ceremonia de premiere, în cadrul căreia Eduard Crețu, preşedintele Federației Sportive de Fotbal pe Plajă, și Iurie Bulgăreanu, secretarul general al forului respectiv, le-au înmânat jucătorilor și antrenorilor ambelor echipe medalii, iar formației învingătoare – Cupa turneului.

Foto: Vadim CAFTANAT

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT