Mark Vainberg, câștigător la Open Rer Sud Buzău

822
0

Tenismenul Mark Vainberg și-a adjudecat trofeul principal al turneului Open Rer Sud Buzău, la categoria U-12. Evenimentul se înscrie în agenda Tennis Europe, derulându-se în perioada 11-16 iulie curent. Sportivul nostru are doar 10 anișori, evoluând de la egal la egal în compania colegilor săi mai mari.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Prima etapă a competiției s-a desfășurat în sistem elvețian, fiecare tenismen având de susținut câte trei meciuri. Apoi învingătorii celor opt grupe s-au duelat între ei în faza eliminatorie. Compatriotul nostru a început concursul cât se poate de bine, impunându-se lejer în fața turcului Kemal Guner: 6-2, 6-0. Apoi, într-un stil la fel de sigur, el i-a surclasat pe reprezentanții gazdelor: Călin Munteanu (6-3, 6-2) și Călin Brutaru (6-0, 6-0). Astfel, acumulând un punctaj maxim, sportivul din R. Moldova a acces în următoarea etapă a turneului european.

Faza play-off se dovedi a fi pentru Mark mult mai disputată. În sferturi el a avut nevoie de trei seturi pentru a înfrânge rezistența ucraineanului Maksim Malîi (4-6, 6-4, 10-3), situația repetându-se întrucâtva și în semifinale: 3-6, 6-1, 10-7 cu tenismenul din România, Cristian Tuturuga. În meciul final, chișinăuianul a învins fără dificultate un alt sportiv de peste Prut, Karlo Piticaru, scor 6-4, 6-2.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE