Mark Vainberg, câștigător la Open Rer Sud Buzău

413
0

Tenismenul Mark Vainberg și-a adjudecat trofeul principal al turneului Open Rer Sud Buzău, la categoria U-12. Evenimentul se înscrie în agenda Tennis Europe, derulându-se în perioada 11-16 iulie curent. Sportivul nostru are doar 10 anișori, evoluând de la egal la egal în compania colegilor săi mai mari.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Prima etapă a competiției s-a desfășurat în sistem elvețian, fiecare tenismen având de susținut câte trei meciuri. Apoi învingătorii celor opt grupe s-au duelat între ei în faza eliminatorie. Compatriotul nostru a început concursul cât se poate de bine, impunându-se lejer în fața turcului Kemal Guner: 6-2, 6-0. Apoi, într-un stil la fel de sigur, el i-a surclasat pe reprezentanții gazdelor: Călin Munteanu (6-3, 6-2) și Călin Brutaru (6-0, 6-0). Astfel, acumulând un punctaj maxim, sportivul din R. Moldova a acces în următoarea etapă a turneului european.

Faza play-off se dovedi a fi pentru Mark mult mai disputată. În sferturi el a avut nevoie de trei seturi pentru a înfrânge rezistența ucraineanului Maksim Malîi (4-6, 6-4, 10-3), situația repetându-se întrucâtva și în semifinale: 3-6, 6-1, 10-7 cu tenismenul din România, Cristian Tuturuga. În meciul final, chișinăuianul a învins fără dificultate un alt sportiv de peste Prut, Karlo Piticaru, scor 6-4, 6-2.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT