Letonia îi va lăsa fără cetățenie pe cei care sprijină războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei

500
0

Parlamentul Letoniei a aprobat amendamente la Legea cetăţeniei, care permit privarea de cetăţenie a celor care susţin crimele de război împotriva unui stat democratic, transmite delfi.lv, citat de bucpress.eu.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Președintele leton Egils Levits a susținut inițiativa de a priva cetățenia acelor rezidenți care susțin o invazie rusă pe scară largă a Ucrainei.

El și-a exprimat încrederea că, de-a lungul timpului, numărul rușilor din țară care susțin Ucraina crește, pe măsură ce încep să înțeleagă ce se întâmplă cu adevărat.

„Cred că acei ruși care trăiesc în Letonia ar trebui să ia o anumită poziție. Și cei mai mulți dintre ei au făcut-o, pentru că într-o astfel de situație nu poate exista nici un efect de neutralitate. Dacă este neutru, atunci nu a înțeles esența”, spune Levits, potrivit timpul.md.

El a afirmat că printre rușii letoni există o parte care adoptă o poziție clar pro-ucraineană și există o minoritate care susține poziția rusă.

„Înseamnă că se află în afara spectrului democrației. Spectrul democratic se bazează pe noțiuni de corectitudine. Și susținerea unei idei clar inechitabile înseamnă că nu ești democrat”, a adăugat el.

Președintele Letoniei și-a exprimat încrederea că, în timp, numărul rușilor care susțin Ucraina crește în țară, pe măsură ce încep să înțeleagă ce se întâmplă cu adevărat.

„Democrația este apărată și cei care reprezintă o amenințare pentru ea sau cei ale căror opinii sunt în mod clar contrare principiilor democrației – aș spune că trebuie să ne uităm la cei care exprimă astfel de opinii care sunt în afara acestui spectru democratic și acesta este, de asemenea, destul de agresiv”, a rezumat Levits.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE