Argint, bronz și mențiuni de onoare pentru Republica Moldova la Olimpiada Internațională de Matematică

343
0

Mai mulți elevi din Republica Moldova au obținut medalii în cadrul Olimpiadei Internaționale de Matematică desfășurată la Oslo, Norvegia, în perioada 9-16 iulie 2022.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Echipa Republicii Moldova a fost reprezentată de șase elevi și doi profesori, conform unui comunicat al Ministerului Educației și Cercetării.

Medalia de argint a obținut-o Dan Cernatinschi, elev la Liceul Teoretic „Orizont” din municipiul Chișinău, medaliile de bronz au fost câștigate de Dragoș Port, elev la Liceul Teoretic „Orizont” din mun. Chișinău, și Marius Sclearuc, elev la Liceul Teoretic „Spiru Haret” din mun. Chișinău, iar cu mențiuni de onoare au fost distinși Valeriu Ursu, Victor Purice și Adelina Andrei, elevi la Liceul Teoretic „Orizont” din mun. Chișinău.

Contactat de reporterul „Gazetei de Chișinău”, Marius Sclearuc, elev în clasa a XII-a, Instituția Publică Liceul Teoretic „Spiru Haret”, mun. Chișinău, a spus că deși nu a reușit să se pregătească prea mult pentru Olimpiadă, rezultatul pe care l-a obținut îl face să fie mândru.

„Nu am fost axat doar pe participarea la Olimpiadă pentru că am avut și pregătiri pentru examenul de bacalaureat. Totuși o lună de zile de pregătiri intense am dedicat pentru această Olimpiadă. La fața locului nu a fost deloc stresant, doar am încercat să mă focusez pe problemele pe care trebuia să le rezolv, fără să fiu atent la ce se întâmplă în jurul meu. Chiar dacă medalia de bronz pe care am câștigat-o nu va avea valoare atunci când voi aplica la facultate, ea îmi transmite o stare de bine, pentru că mi-am demonstrat încă o dată că pot reuși”.

Valeriu Ursu, elev în clasa a XII-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, mun. Chișinău, a obținut o mențiune de onoare.

„Eu știu să-mi gestionez emoțiile, așa că am fost calm rezolvând exercițiile. Pregătirea pentru Olimpiadă începe din clasa a VI-a. M-am bucurat să am parte de așa o experiență”, a spus Valeriu pentru „Gazeta de Chișinău”.

La Olimpiada Internațională de Matematică au participat 579 de elevi din 104 țări.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT