Se leapădă de socialiști și renunță la mandatul de deputat. Alla Dolință nu mai poate de durerea Ucrainei vecine

311
0
Sursa foto: agora.md

Deputata Alla Dolință pleacă din funcția de deputat în Parlament și renunță la Partidul Socialiștilor (PSRM). Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului a aprobat raportul pentru un proiect de hotărâre privind demisia deputatei din Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Alla Dolință, iar motivele au fost invocate de către aceasta în cererea de demisie către președintele Legislativului, Igor Grosu.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

„Mai mult de 4,5 luni într-un stat vecin, Ucraina, care este în esență casa mea, deoarece părinții mei s-au născut acolo, este un război. Îmi este greu să văd durerea, lacrimile, necazurile și distrugerea pe care le aduce cu ea, îmi este foarte greu să accept aceste evenimente. În legătură cu împrejurările, am decis să renunț la mandatul meu de deputat, precum și să mă retrag din Partidul Socialist, deoarece nu sunt de acord și nu susțin metodele, conceptul și retorica, atât a conducerii cât și a partidului ca întreg. Pentru mine, durerea Ucrainei este durerea mea…”, se arată în cererea de demisie depusă de Alla Dolință și semnată de către președintele Parlamentului, Igor Grosu.

„Respect pentru curaj”

„Nu pot să nu zic asta: respect pentru curaj”. Așa a comentat decizia socialistei deputatul PAS, Dumitru Alaiba, care a lăudat-o pe Dolință pentru decizia „corectă și necesară”.

„Desigur, rămâne să vedem parcursul ulterior al deputatei, dacă “se va regăsi” prin alte partide oponente. Însă pentru azi – a luat o decizie corectă și necesară denunțând negarea realității și tăcerea criminală și complicitară a PSRM și PCRM despre războiul din Ucraina. Alți colegi să îi urmeze exemplul și să deschidă ochii, să nu se mai ascundă după deget. Se numește “a spune lucrurilor pe nume”. Îți dă un sentiment de eliberare, mai ales când o faci, poate, pentru prima dată”, comentează deputatul Dumitru Alaiba.

Socialiștii susțin că Dolință a cedat în fața „presiunilor”

De cealaltă parte, socialiștii consideră că fosta lor colegă Alla Dolință a cedat în fața presiunilor care s-au făcut asupra ei.

„Cunoaștem bine că doamna Dolință a avut activități pe parcursul anilor în țara vecină, în Ucraina. Înțelegem foarte bine că cineva a determinat-o să facă aceste declarații. Împreună cu colegii am făcut analiza acestei declarații și, știind-o bine pe doamna Alla Dolință, bănuim că această declarație nu era scrisă de ea deoarece nu este caracteristică stilului și retoricii doamnei”, a declarat secretarul executiv al PSRM, Vlad Bătrîncea, în cadrul unei conferințe de presă.

Bătrîncea le-a spus jurnaliștilor că mai mulți socialiști din Parlament, dar și din teritorii, sunt supuși presiunilor din partea „diferitor structuri, emisari și servicii”.

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT